Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Basketbalisti Karlovky zvládli mimoriadne dôležitý domáci súboj s Lučencom, doma dokázali po koncentrovanom výkone zvíťaziť nad nováčikom 84:65 a dvoma bodmi sa opäť zapojili do boja o pozície zaručujúce miestenku v play off.

„Vysokoškoláci“ položili základ výhry už v prvej štvrtine, na súpera vytiahli agresívnu obranu a v každej zo štvrtín potiahol strelecky tím niekto iný. „Lučenec podľa mňa tak netlačil, na rozdiel od nás. Vzišli z toho nejaké straty, dali sme koše z rýchlych protiútokov.   V prvom polčase sme mali problémy s odstavovaním, súper mal desať útočných doskokov. Po polčase sme si povedali, čo je potrebné zlepšiť. Bol to hlavne doskok a určité chyby v obrane. Myslím si, že sme mali väčšinu zápasu pod kontrolou. Náskok sme natiahli na 20 bodov a zápas sa posledných päť minút iba dohrával,“ uviedol najlepší strelec Karlovky Dalibor Hlivák.

Lučenec sa nevedel dostať do tempa, ranou pre družstvo bolo aj zranenie Strahinju Stojačiča. Strelecký líder nováčika odstúpil z hry pre zranenie zápästia už v druhej štvrtine. „Veľa predchádzajúcich zápasov sme sa spoliehali na jeho služby. Ťahal nás a bol našim lídrom. Akonáhle odišiel,  tak sme sa trochu v útoku trápili. Musíme si zvyknúť hrať aj bez neho, nemôžeme sa vždy spoliehať na neho. Zhodnotil by som to tak, že klobúk dole pred výkonom Karlovky. Hrali kolektívne v útoku i v obrane. Náš výkon mal medzery, tu je možno vidieť ten 19-bodový rozdiel. Kolektivita trochu zlyhala na našej strane. Nestrácali sme veľa lôpt z driblingu, určite je lepšie, že bola nastavená tvrdšia latka. Vonkajšie prostredie vždy pôsobí tak, že sa ťažšie hrá. Skôr tu by som videl problém ako v našej defenzíve,“ povedal po zápase hosťujúci Maroš Rendla.

„Kurillovci“ sa snažili viackrát zvrátiť skóre na svoju stranu, ale Karlovka využívala voľné pozície za tri body, ktoré vo väčšine prípadov premieňala. „Doma musíme premieňať čo najviac striel, tu máme odstrieľané. Padalo nám to a sme radi, že sme vyhrali,“ vyjadril sa Hlivák. Lučenčanov brzdili nielen technické priestupky, ale aj nízka bodová produkcia, 65 bodov je doteraz najmenší počet bodov nováčika v aktuálnom ročníku.  „Bolo dosť technických priestupkov, nevynútené chyby. Musíme hľadať chybu v nás a dávať si na to pozor. Zlepšiť koncentráciu v obrane, viac rotovať, pomáhať si a kolektívnejšie hrať, tam vidím náš problém,“ dodal Rendla.

Foto: Martin Šopinec