• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Šieste víťazstvo pre „býkov“ z Košíc, naopak siedma prehra pre nitrianske družstvo. Podľa očakávania sa skončil pod Zoborom duel 18. kola, v ktorom Košičania zvíťazili 92:65.

Nitrania už aj s novou posilou Bogdanom Rizničom zatápali favoritovi v prvom polčase. Zverenci trénera Dragana Ristanoviča hrali koncentrovane a Košice dlho nepustili do očakávaného tlaku. „V prvom polčase sme sa trochu pomalšie rozbiehali, ale v závere sme si splnili povinnosť. Sme spokojní s víťazstvom. Sú aj také zápasy. Nechcem tu obhajovať chlapcov, ale niekedy sa proste 'podarí' aj taký pomalší rozbeh. Nemyslím si, že by nás Nitra niečím prekvapila. My sme ešte neboli v takých obrátkach, ako sme potrebovali,“ vyjadril sa asistent košického trénera Richard Leško.

Po debakli na Pasienkoch bolo vidieť na nitrianskej hre viditeľný progres, ten však po polčasovej prestávke zmizol z palubovky. „V pondelok som len prišiel, mal som s tímom dva-tri tréningy. Mali sme dobrý prvý polčas, ale po polčase, hlavne v tretej štvrtine upadol náš výkon. Prestali sme hrať agresívne v obrane, nefaulovali sme. Nepremieňali sme strely. To je basketbal, ak dáte koše, tak ste v hre. Musíme popracovať na našej agresivite. Myslím si, že hlavným problémom tohto tímu je mentalita a dôvera v samého seba. Dúfam, že ďalší zápas bude lepší,“ uviedla nová posila tímu Bogdan Riznič.

Košice začali v tretej štvrtine herne dominovať, svojmu súperovi odskočili pred záverečnými desiatimi minútami na rozdiel 19 bodov. Potom sa už zápas len dohrával, priestor dostali takmer všetci hráči. „Býci“ si napokon odviezli povinné dva body, Nitrania pokračujú v hernej prestavbe. Riznič sa v úvodnom predviedol 10 bodmi, 7 doskokmi a 4 asistenciami. „Viem, že sa družstvo nachádza na zlej pozícii v tabuľke. Prišiel som však pomôcť. Ďalší zápas nás čaká o týždeň, potom bude viac času na tréning a zohrávanie sa. Očakávam zmeny v šatni, ale aj na ihrisku. Verím, že to bude lepšie,“ povedal samotný hráč. Nitru čaká pred vianočnými sviatkami dôležitý súboj na palubovke Handlovej.

Foto: Miroslav Slávik