• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

S úmyslom vybojovať piate víťazstvo v rade a potešiť domácich priaznivcov vstupovali basketbalisti KB Košice do sobotňajšieho zápasu proti ôsmemu Lučencu. Úvod naznačoval, že sa im to podarí a veľmi rýchlo si vypracovali vedenie 9:3. V ofenzívne ladenom súboji však úplne pozabudli, že úspešné výsledky si žiadajú aj zodpovednú obranu.

“Vedeli sme, že Lučenec má veľkú útočnú silu. To sa aj potvrdilo a nastrieľali nám cez 110 bodov. To sa nám doma určite stávať nesmie,” pustil sa do hodnotenia prehry 102:113 kapitán Michal Baťka. Na druhej strane je presvedčený o tom, že Býci v sobotu aj tak vyhrať mohli. “V tej poslednej štvrtine sme potrebovali zvládnuť tri, štyri obrany a dorovnať výsledok. Potom by sa to vyvíjalo inak. Takto si držali náskok a boli vo veľkej pohode. Teraz sa už ale na to musíme vykašľať, pretože pred nami je ťažký zápas v Leviciach. Stratené si tam chceme vziať späť.”

V úvode druhého polčasu vyhrávali Košičania o desať bodov a možno aj pod vplyvom myšlienok na náročný dvojzápas (Levice – Prievidza) prenechali súperovi z Novohradu až priveľa priestoru pre útok.

“Desať bodov je slušný zápas, ale do konca ostávalo ešte veľa. Padlo im pár striel, dostali sa do vedenia a boli vo veľkej psychickej výhode. My sme museli stále doťahovať a keď sme aj strelili trojku, vzápätí nás vrátili na zem rovnakou odpoveďou,” poťažkal si Mišo Baťka.

“Lučenec bojoval oveľa viac ako my. Bol pri všetkých odrazených loptách skôr a tak to aj vyzeralo,” priznal asistent trénera Richard Leško. “Pre nás je to určite facka. Sme veľmi sklamaní, aj keď nie je jednoduché byť tak dlho hore. Keď potom príde pád, tak je o to strmejší. Musíme si to všetko prebrať a urobiť všetko preto, aby sa takáto facka neopakovala.”

Asistent trénera Dražena Brajkoviča jedným dychom dodal, že je lepšie dostať takúto facku teraz, než v oveľa dôležitejšej fáze sezóny. Napríklad aj v rámci finálového turnaja Slovenského pohára, kde nastúpia Košičania vo štvrťfinále práve proti Lučencu.

“Určite im to tam budeme chcieť vrátiť, ale predtým nás čaká ešte séria ďalších ťažkých zápasov v lige. V tejto chvíli už máme v hlavách Levice,” dodal R. Leško.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk