• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj druhý finálový zápas Interu s Komárnom mal podobný scenár ako ten predošlý. Tímy sa striedali v lepších a horších fázach. Záver vyšiel opäť lepšie „žlto-čiernym“, po víťazstve 66:64 sa ujali nielen vedenia 2:0 v sérii, ale aj ako prvý tím vyhrali v play off na palubovke „obuvníkov“.

Komárno však opäť vstúpilo do stretnutia razantne, nekompromisne trestalo chyby na strane súpera a už v prvej štvrtine viedli dvojciferným rozdielom. Inter sa rozbiehal pomalšie, k obratu sa opäť dostal až po polčasovej prestávke. „Mali sme veľa strát, nevedeli sme zastaviť útočné doskoky. Komárno hralo fakt dobre. My sme nehrali podľa našich predstáv, musíme si to pozrieť, roznalyzovať. Ohromne bojovný zápas. Komárno predviedlo vynikajúci útočný doskok a tvrdú obranu v prvom polčase. My sme sa snažili do toho prenikať, bolo to veľmi náročné. Bojovali sme od prvej do poslednej minúty. Krok za krokom sme hrali lepšie a lepšie. Nakoniec sme to víťazstvo ubojovali,“ vyjadril sa k priebehu hráč Interu Marek Kozlík.

„Obuvníci“ boli síce dlhé minúty štatisticky lepším tímom, ale v druhom polčase upustili od hry, ktorá im v doterajšom priebehu play off prinášala úspech. To bola voda na mlyn pre hráčov Interu, ktorí sa postupne dostávali k obratu stretnutia na svoju stranu. „Hrali dosť tvrdú obranu, čoho výsledkom bolo niečo vyše len 60 bodov v zápase. Chýbali nám niektorí hráči na lavičke, preto nám chýbala aj rotácia. Obrana bola z našej strany veľmi dobrá, ale priveľa otvorených striel sme nepremenili. Chýbala nám tiež energia v záverečnej štvrtine, čo oni dokázali využiť. Tento fakt nás napokon stál aj víťazstvo. Chceli sme zvíťaziť. Pokúsime sa teraz triumfovať u nich v sobotu, aby sme sa vrátili späť do série,“ vyhlásil rozohrávač domácich Vuk Djordjevič.

Rozhodujúca bola napokon opäť záverečná štvrtina. Viacero hráčov Interu sa dostalo do problémov s faulami, zápas nedohrala dvojica Rančík a Vlahovič. Ani tento fakt nezabránil tomu, aby sa necelé štyri minúty pred koncom dostali do vedenia, ktoré už následne nespustili z rúk. „Máme širokú lavičku, ale každý hráč, čo sa vyfauluje, nám chýba. Či to bol Vlahovič alebo Rančík, to sú hráči, ktorí sú lídrami. Možno aj to zasiahlo do toho, že sme pomaly sťahovali náskok. Rozhodovali maličkosti, obidve družstvá bojovali, išlo sa na dno síl. Ťažko povedať čo rozhodlo, padlo málo bodov. Nemá sa za čo hanbiť ani Komárno ani my. Veľká vďaka patrí aj našim fanúšikom, ktorí nás prišli podporiť. Pevne verím, že kulisa bude ešte lepšia v sobotu v Bratislave,“ povedal Kozlík.

Inter tentoraz vyhral len rozdielom jediného koša, čo len ukazuje doterajšiu vyrovnanosť finálovej série. Zverenci trénera Olivera Vidina síce vyhrávajú v sérii už 2:0 na zápasy, ale podobný obrat sa do tretice nemusí zopakovať. „My si musíme postrážiť ich útočný doskok, pretože to nám robilo problémy. Dávať si tiež pozor na straty, musíme hrať zodpovednejšie a vážiť si loptu. Ďalší zápas nebude určite ľahký. To, že vyhrávame 2:0, neznamená vôbec nič. Znamená to len to, že nám chýbajú dve víťazstvá a Komárnu štyri,“ dodal na záver hráč Interu.

Čo ukázal zápas: Rozdiel bol síce len dvojbodový, ale strelecké ukazovatele hovoria jasnou rečou. Komárno malo až o osemnásť streleckých pokusov viac, ale z tohto faktu nevyťažili viac bodov ako ich súper. Z čiary trestných hodov zahodili až päť pokusov (z toho jeden úmyselne), zatiaľ čo Inter minul len jednu strelu v tejto štatistike. Nič na konečnom výsledku nezmenil ani dominantný rozdiel v priestore pod košom, lavička Interu totiž zaznamenala o trinásť bodov viac ako tá komárňanská.

Highlighty zo zápasu Komárno – Inter:

Foto: Karol Scholtz