• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ani tretie meranie síl medzi Interom Bratislava a Handlovou neprinieslo prekvapenie. Víťaz základnej časti triumfoval po výsledku 96:68, v celej sérii zvíťazil 3:0 na zápasy a teraz bude netrpezlivo čakať na meno svojho semifinálového súpera.

„Žlto-čierni“ si počas takmer celého priebehu kontrolovali dianie na palubovke, Handlová zahrozila v tretej štvrtine 9-bodovú šnúrou. Napokon vyhrala túto časť zápasu 21:19.

„Chceli sme do toho dať sto percent, potrápiť Inter ako sa len dá. Boli jasnými favoritmi duelu. Aj v Handlovej ukázali, že majú veľkú silu. Nevyšlo to celkom podľa predstáv. Myslím si, že sa ukázala aj naša užšia rotácia. Inter môže hrať celý zápas aj s celou lavičkou, tomu my nemôžeme čeliť. Som spokojný s niektorými našimi momentami v zápase. Nemôžem povedať, že by sme nezabojovali o postup, ale Inter bol jednoducho lepší,“ hodnotil pivot hostí Adam Štefek.

Bratislavčania zvládli duel bez väčších problémov. Tréner Oliver Vidin rozdeľoval minutáž rovnomernejšie oproti predchádzajúcim stretnutiam, v treťom zápase už mohol počítať aj s uzdraveným Goranom Bulatovičom. Handlová v tomto smere nemala nárok, na Pasienkoch totiž absentoval Marcus Tyus a Jakub Novysedlák. Veľký zápas odohral za domácich Marek Kozlík, za necelých 15 minút zaznamenal 23 bodov, pri čom premenil všetkých sedem trojkových pokusov.

„V posledných sezónach sa špecializujem na trojkovú streľbu. Spoluhráči o tom vedia, hľadajú ma tam. Niekedy je to tak, padá vám to, cítite sa na ihrisku v pohode. Nebol tam nejaký tlak. Strieľal som jednu za druhou, padali. V tejto sezóne som už sedem v jednom zápase dal. Bolo to vo Svite, ale vtedy som spotreboval 13 pokusov, teraz to bolo o poznanie efektívnejšie,“ priznal sa Kozlík.

Handlová tak neprekročila v play off svoj tieň, podobne ako pred rokom, tak aj tentoraz obsadí ôsmu pozíciu. Vo vyraďovačke sa jej účinkovanie skončilo už po troch dueloch, v predchádzajúcom ročníku citeľne viac hrýzli svojho vtedajšieho štvrťfinálového súpera Košice.

„Nebolo to najhoršie. Miestami z našej strany dobrá hra, bojovnosť v obrane. Hrali sme rýchlo, nebojácne dopredu. Doplatili sme na slabšie chvíľky, keď sme trochu poľavili v koncentrácii. Súper nám odskočil na 20 bodov, záver sa už len dohrával. Malo to podobný priebeh ako predchádzajúce zápasy s Interom. Ukázala sa kvalita a rozdiel medzi týmito mužstvami,“ uznal silu súpera kapitán „baníkov“ Ondrej Haviar.

Inter už má tak istú medailu, ešte však nevie jej odlesk. Na svojho semifinálového súpera si však chvíľku počkajú, séria Košíc so Svitom totiž ako jediná pokračuje aj po treťom zápase.

„Sme radi, že sme to zvládli ako víťazi základnej časti bez prehry. Pritvrdili sme v obrane, vyšli nám niektoré nacvičené signály. Cieľom bolo aj dostať sa do play off módu. Predsa len, je to o niečom inom ako v základnej časti. Dvomi dobrými zápasmi doma a jedným slabším na palubovke súpera sme potvrdili rolu favorita a vyhrali sme 3:0,“ zhodnotil dianie v celej štvrťfinálovej sérii hráč bratislavského tímu.

Čo ukázal zápas: Handlová si opäť nedala pozor na trojkových strelcov Interu, tentoraz to však nebolo tak badateľné. „Žlto-čierni“ boli ale lepší v iných ukazovateľoch, v doskokoch a asistenciách mali o zhodne o desať viac ako ich súper. Tiež k tomu treba pripočítať vysokú efektivitu po stratách a aj produkciu lavičky.

Hráči zápasu: V domácom tíme vyčnieval Marek Kozlík so svojimi 23 bodmi, u hostí zahral dobre Jovan Djordjevič, autor 15 bodov a 6 doskokov.

Foto: Vladimír Dorňák