• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V rámci druhého kola SBL malo ísť z pohľadu kvality súpisiek o najzaujímavejší duel. Hráči Interu sa však s tými handlovskými nemaznali, o čom svedčí konečný výsledok 98:50.

„Žlto-čierni“ mali výborný vstup, po troch minútach viedli 12:0, o ďalšie štyri minúty neskôr už 23:7. „Baník“ dokázal na malý moment zastaviť ofenzívnu kanonádu, ale v ďalšom priebehu dominoval na palubovke domáci celok. „Ako sa zápas začal, tak sa aj vyvíjal. Začali sme nekoncentrovane, neplnili sme si svoje úlohy. Takúto vysokú prehru sme nečakali. My sme neboli prítomní na zápase. Od prvej sekundy bol súper lepší, rýchlejší, agresívnejší. Určite nás zaskočilo aj zranenie rozohrávača Harrisa, ktorý musel zo zápasu odstúpiť. Trochu nás to ovplyvnilo. Ale veril som, že aspoň v druhom polčase sa trochu zobudíme. Nestalo sa. Inter hral celoplošný pressing, mali agresívnu obranu. Vychádza to z toho, že omladili tím. Mňa neprekvapilo, že Inter zahral dobre, skôr som prekvapený, že my sme hrali tak zle,“ hovoril po stretnutí hosťujúci rozohrávač Ondrej Haviar.

Zverenci trénera Petra Tordu sa herne trápili, naproti tomu Inter hral vo veľkej pohode. Na domácich pri tom nebolo vôbec badať, že súťažný ročník začali ako posledný tím. Ani na malý moment nedovolili súperovi pomýšľať na to, že by s nimi mohli hrať vyrovnaný zápas.

„Takýto zápas sme nečakali, lebo Handlová zahrala v prvom kole proti Leviciam veľmi dobre. Boli sme na nich pripravení. Platila na nich najmä naša tvrdá obrana. Ukázali sme silu nášho kádra. V tíme máme hráčov, ktorí by boli v iných kluboch lídrami, u nás až taký priestor vzhľadom ku konkurencii dostať nemôžu. Tento rok sme sa rozhodli hrať s väčšou rotáciou, s pravidelnejšími striedaniami, aby sme boli stále vo vysokom tempe. Proti Handlovej to fungovalo,“ povedal autor 14 bodov Interu Marek Kozlík.

Haviar má okrem hráčskych povinností v novom ročníku aj novú funkciu, v realizačnom tíme funguje ako hrajúci asistent trénera. Po zápase v Bratislave budú mať čo chlapcom vysvetľovať: „Pozrieme sa na to chladnými hlavami. Povieme si niečo o našich chybách. Budeme musieť urobiť všetko pre to, aby sa takýto výkon už nezopakoval.“

Inter tak na úvod naznačil, že to so svojimi ambíciami myslí vážne. Takmer rovnomerný priestor dostali všetci hráči na súpiske, tréner Vidin si mohol užiť pohodlný a víťazný vstup do novej sezóny. Cesta za cieľom, ktorým je majstrovský titul, bude však ešte dlhá. „Veľmi príjemný začiatok sezóny. Ale už sa musíme koncentrovať na ďalšie zápasy. Ideme do Lučenca, potom máme doma Komárno. Ďalšie kroky k tomu, aby sme dokázali to, čo chceme,“ zamyslel sa Kozlík.

Čo rozhodlo: Úspešnosť streľby, doskoky, straty, bodový príspevok lavičky. Vo všetkých menovaných faktoroch jasne vyčnieval Inter nad Handlovou.

Kto zaujal: Vybrať z kolektívne hrajúceho tímu trénera Olivera Vidina jedného jednotlivca je náročné, ale tradične nadštandardný výkon predviedol Michal Baťka, autor 13 bodov, 7 doskokov, 4 asistencií a 2 ziskov. U hostí by sme vyzdvihli Lukáša Hofericu, v zápase sa prezentoval 8 bodmi, 5 doskokmi a 2 ziskmi.

Highlighty zo zápasu Inter – Handlová:

Foto: Vladimír Dorňák