• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Premiérový duel pred obrazovkami RTVS priniesol zaujímavú zápletku až do záverečných sekúnd. Komárnu sa napokon podarilo vytiahnuť na lídra tabuľky, Inter zdolali pred svojimi fanúšikmi najtesnejším možným rozdielom 74:73.

Basketbalisti Komárna nastupovali na zápas proti lídrovi tabuľky po dvoch prehrách. Na koncentrácii domáceho tímu bolo vidieť, že negatívnu sériu chcú pretrhnúť. V siedmej minúte viedli 17:11, vo štvrtej štvrtine náskok narástol až na 11 bodov. V dramatickom závere mali poslednú strelu Bratislavčania, ale Baťkov pokus do koša nespadol.

„Každý, kto bol na palubovke v našom drese, odovzdal sto percent svojich možností. Zabrali sme aj ako tím. Nadštandardný výkon podal Nenad Delič. Nastavili sme trend našej hre, držali sme sa taktických pokynov. Stále máme na čom pracovať, ale z našej strany to bola veľká túžba po víťazstve. Verím, že nás to naštartuje k ešte tvrdšej práci a že naša výkonnosť už pôjde len hore,“ hovoril po zápase domáci rozohrávač Nenad Miloševič.

Interisti utrpeli len druhú prehru v súťaži. Tak ako prehrali, tak mohli aj vyhrať. V súboji mali aj osembodový náskok.

„Výkon Komárna ma vôbec neprekvapil. Vedel som, že budú hrať podobným spôsobom. Čakal som, že po dvoch prehrách budú chcieť dokázať, že sú lepší ako ukazujú výsledky. Naši strelci nemali svoj deň, nedarilo sa nám premieňať ani ľahké strely. V závere sme nedali ani také veci, ktoré bolo skôr ťažšie nepremeniť ako premeniť. Nás možno trochu ukolísala šesťzápasová víťazná séria. Nehovorím, že sme sa nesnažili zabojovať, ale koncentrácia opäť nebola 40-minútová,“ zhodnotil tréner Interu Oliver Vidin.

V priebehu štvrtej štvrtiny to už vyzeralo na víťazstvo domáceho tímu. Vyfauloval sa Delič, Inter sa zmobilizoval. V poslednej sekunde tancoval pokus Baťku na obruči, ale dva body napokon zostali doma.

„Nejako zvlášť som tú situáciu neprežíval. Šťastie si musíš zaslúžiť. Myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať tento zápas. Asi aj preto som sa na tú poslednú strelu až tak nesústredil,“ poznamenal Miloševič.

Zápasy, v ktorých rozhoduje strela v záverečnej sekunde s klaksónom sú vždy zaujímavé. Šťastie sa prikloní na jednu alebo druhú stranu.

„Ja nie som fanúšik, ja to tak neberiem. My sme mali o svojej výhre rozhodnúť už predtým. Mali sme na to príležitosti. Mali sme to urobiť inak a nie v poslednej sekunde zachraňovať situáciu. Ale zápasov v lige bude ešte veľa. Netreba si z toho robiť ťažkú hlavu. Treba sa len poučiť z chýb v obrane aj v útoku,“ uzavrel Vidin.

Highlighty zo zápasu Komárno – Inter:

Foto: Karol Scholtz