• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Inter Bratislava si poistil pozíciu lídra Slovenskej basketbalovej ligy, v stretnutí o prvé miesto zdolali doma úradujúceho majstra z Levíc 79:72.

„Žlto-čierni“ vrátili svojmu súperovi prehru z prvej štvrtiny súťaže. Nemali to však jednoduché, ešte v 24. minúte svietil na ukazovateli skóre stav 44:43, ale napokon vyhrali 79:72. Inter podal kolektívny výkon, až päť hráčov zaznamenalo dvojciferný počet bodov.

„Vyhrali sme preto, lebo sme hrali s veľkým odhodlaním, energiou. Pamätali sme si aj na prehru z prvého zápasu, chceli sme ju Leviciam vrátiť. O to viac, že sme v stredu prehrali v Komárne. Som rád, že sa nám to podarilo a potvrdili sme naše vedúce postavenie,“ hodnotil 15-bodový domáci Arik Smith.

Levice nepredviedli v Bratislave to, na čo sa pripravovali. V závere duelu si už Inter svoj náskok udržiaval.

„Vedeli sme, čo nás čaká. Očakávali sme veľmi ťažký fyzický zápas. Presne tak tomu bolo. V prvom polčase sme zbytočne strácali koncentráciu. Sústredili sme sa na iné veci, ako by sme mali. V druhej dvadsaťminútovke sme sa zlepšili, vrátili sme sa do zápasu. Potom sme však opäť poľavili, Inter potiahol bodovú šnúru, ktorá sa neskôr ukázala ako rozhodujúca. Celkovo si však myslím, že sme na dobrej ceste. Nesmie sa nám stávať, aby sme mali úseky hry, kde nám bude chýbať koncentrácia. Tak to bolo aj v Bratislave. Musíme sa z toho poučiť,“ skonštatoval rozohrávač Levíc Šimon Krajčovič.

Bratislavčania majú v súťaži odohratých 12 stretnutí, prehrali iba dvakrát - v Komárne a v Leviciach.

„V domácom zápase s Levicami rozhodla väčšia agresivita. Som o to radšej, že sme vyhrali, lebo sa nám to podarilo aj bez nášho prvého rozohrávača Kinneyho. Chýbali aj Kozlík a Grznár. Pochváliť musím Bulatoviča, ktorý opäť ukázal, aký je výborný hráč. Po nešťastne prehratom zápase v Komárne sme sa zomkli, podali sme veľmi dobrý výkon. Mali sme len šesť strát za celý zápas, čo považujem za výborný ukazovateľ. Kolektív ukázal, že vie zabrať aj keď nie je ideálna situácia. Myslím tým zranenia a prehru pred dvoma dňami v Komárne,“ povedal tréner Interu Oliver Vidin.

Levičania zaznamenali už štvrtú prehru, ale v tabuľke SBL im patrí druhá priečka a nemajú byť prečo nespokojní.

„Zo začiatku sme sa prispôsobovali agresívnej hre Interu. Rozhodli nejaké naše chyby, urobili sme ich viac ako súper. Musíme sa toho v budúcnosti vyvarovať. Naše družstvo sa od prehry so Žilinou zlepšuje. Dostávame sa do dobrej fazóny. Vrátili sa nám zranení hráči. V ďalšej časti sezóny si chceme minimálne udržať druhé miesto a samozrejme zaútočiť na prvú priečku,“ uzavrel hráč Levíc Milan Žiak.  

Highlighty zo zápasu Inter – Levice:

Foto: Lukáš Droppan