• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Víťazná séria Interu sa zastavila na čísle 11, stopku im v súboji 20. kola vystavili Levickí Patrioti po výsledku 81:68. Zverenci trénera Tea Hojča tak aj naďalej zostávajú v úzkom kontakte s čelom tabuľky.

Šláger 20. kola sa začal vlažne, na oboch stranách bolo badať nervozitu, prvé body v stretnutí padli až v 3. minúte. Vedenie v zápase sa často striedalo z jednej strany na druhú, ale po väčšinu času hrali lepšie domáci Patrioti. „Zápas sa rozbiehal pomaly, padalo málo bodov, mnoho šancí zostalo nepremenených. Bol to náročný duel proti silnému súperovi. Inter je lídrom, doteraz mal na svojom konte len dve prehry. Dokázali sme nad nimi zvíťaziť, čo považujem za dôležité. Víťazstvá sú fajn, ale treba ich získavať aj proti top tímom,“ uviedol domáci pivot Žarko Djurič.

V druhej štvrtine sa hra viac otvorila, z tvrdšej hry dokázali vyťažiť hlavne Levičania. V záverečných štyroch minútach prvého polčasu zaznamenali šnúru jedenástich bodov v rade, ktorou položili základ k cennému triumfu. „Myslím si, že záverečné dve minúty prvého polčasu boli veľmi kľúčové. Bolo to podobné ako v Prievidzi, kde sme prehrali v priebehu pár momentov. Teraz nám to prinieslo výhru,“ zamyslel sa Djurič.

Interu citeľne chýbala pod košom dvojica Radoslav Rančík a Nemanja Barač, počas stretnutia sa navyše k ním pridal aj Salih Nuhanovič, ktorý dovtedy robil levickej obrane veľké problémy. „Do zápasu sme išli bez Rada Rančíka a Nemanju Barača, plus počas stretnutia sa zranil Salih Nuhanovič. Bojovali sme, ale v prvom polčase sme mali bilanciu streľby za tri body 0/16. Prehrali sme zápas, lebo nám chýbali hráči v rotácii. Na pozícii päť sme hrali so 'štvorkami'. Z chýb v tomto stretnutí sa poučíme. Raz sa víťazná séria musí skončiť, nám sa to stalo v Leviciach. Naše hlavy však zostávajú hore, nie je potrebné klesať na duchu po prehre. Mali sme aj dobré momenty v tomto stretnutí, tie sa budeme snažiť mať aj naďalej. Chybám sa budeme snažiť vyvarovať a ja verím, že čoskoro budeme opäť na víťaznej vlne. Myslím si, že koniec druhej a začiatok tretej štvrtiny bol rozhodujúci. Leviciam by som chcel pogratulovať, toto víťazstvo si zaslúžili. Hrali doma veľmi dobre, boli lepším tímom,“ povedal svoj názor k stretnutiu rozohrávač Interu Aleksandar Vlahovič.

Práve prelom druhej a tretej štvrtiny dodal Patriotom potrebnú pohodu pri streľbe, na palubovke pôsobili živšie a priebeh stretnutia si dokázali kontrolovať. „Žlto-čierni“ skúšali comeback hlavne v záverečnej štvrtine, ale zverencom Tea Hojča popadali dôležité strely, ktoré rozhodli napokon o zisku dvoch bodov. „Dali sme strely, mali sme dobré pozície. Často sme mali pod košom situáciu dva na jedného alebo dokonca tri na jedného, z ktorého pramenili ľahké koše. Celkovo si myslím, že sme hrali dobre,“ vyjadril sa Djurič. V závere sa už stav len kozmeticky upravoval, levický triumf znamenal nielen prelomenie víťaznej série Interu, ale aj zisk ďalšieho skalpu v náročnom programe na konci kalendárneho roka. Interu nezostáva nič iné len rýchlo zabudnúť na stratu bodov, pretože v piatok ich čaká nemenej náročný duel s úradujúcim majstrom z Prievidze. „Na tento zápas musíme zabudnúť, musíme sa začať pripravovať na Prievidzu. Kalendárny rok chceme zakončiť víťazne. Ukázali sme, že dokážeme bojovať aj pri absencii viacerých hráčov,“ uzavrel hodnotenie zápasu Vlahovič.

Foto: Lukáš Droppan