• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V druhom kole Eurovia Slovenská basketbalová liga nebola núdza o prekvapenia, ale aj zaujímavé výkony. Prinášame vám náš tradičný pohľad na najlepších jednotlivcov zo stredajších stretnutí.

Osobnosť kola

Cenné víťazstvo v úvode nového ročníka získali zverenci trénera Michala Madzina. Svit zdolal úradujúceho majstra z Prievidze a domácich fanúšikov potešili viaceré tváre. My sme si nakoniec vybrali rozohrávača Evana Singletaryho, autora 19 bodov (streľba z poľa 11/7), 6 doskokov, troch asistencií a troch ziskov. Na hosťujúcej strane bol zdatným vyzývateľom rozohrávač Andre Jones. Hráč Prievidze bol s 22 bodmi najlepším strelcom svojho tímu, okrem toho pridal 5 doskokov, 4 asistencie a 2 bloky, ale na zisk dvoch bodov to bolo napokon málo. Aj tretím do partie je legionár, v drese Lučenca predviedol zaujímavý výkon Aaron Rountree. Proti Komárnu si zapísal do štatistík 16 bodov, doskočil päť lôpt, rozdal tri asistencie a zaujal až 7 ziskmi.

 

Slovenský hráč kola

Pred sezónou vravel, že sa chce vrátiť ešte v lepšej forme ako pred zranením. Hráč Interu Bratislava Tomáš Mrviš napĺňa svoje slová, čo potvrdil aj v zápase na handlovskej palubovke. Do stretnutia vstúpil ako striedajúci hráč, za niečo vyše 24 minút dopomohol k výhre 17 bodmi (streľba z poľa 9/7), 4 doskokmi, 3 asistenciami a 5 ziskmi. Karlovka nebola ďaleko od výhry proti Košiciam, vďačiť za to môže hlavne výkonu Dalibora Hliváka. Rozohrávač "vysokoškolákov" zaznamenal 24 bodov. Za Patriotov sa rozbieha Jaroslav Musil, proti Spišiakom z toho bolo 14 bodov a štyri získané lopty. 

 

Šiesty hráč kola

Komárňanských fanúšikov teší čoraz väčší priestor pre Mateja Marchyna, v zápase s Lučencom vybehol na palubovku na viac ako 16 minút, počas ktorých dal 16 bodov a dvakrát doskočil lopty. Bez víťazstva, ale za to s dobrým nasadením získava cenné skúsenosti talentovaný hráč Spišskej Novej Vsi Matej Majerčák. V druhom zápase nového ročníka pridal do štatistík 13 bodov, 4 doskoky a štyri asistencie. Na víťaznej strane bol levický Reginald Keely, ten si pripísal 14 bodov, 8 doskokov a tri bloky. 

 

Strelec kola

Honor najlepšieho strelca 2. kola patrí autorovi 24 bodov Daliborovi Hlivákovi z VŠEMvs Karlovka Bratislava. O bod menej mal na svojom konte interistický Radoslav Rančík.

 

Najlepšia päťka kola

V druhom kole zaujali na rozohrávačskom poste Evan Singletary zo Svitu a Andre Jones z Prievidze, krídelnícke pozície patria Tomášovi Mrvišovi z Interu a Aaronovi Rountreemu z Lučenca a pod košom patril k najlepším Vladimir Ivelja z Košíc.

Foto: Lukáš Droppan