• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Nielenže basketbalisti VŠEMvs Karlovka Bratislava ukončili štvorzápasové čakanie na víťazstvo, ale Levickým Patriotom pripravili po výsledku 83:76 aj prvú ligovú prehru v sezóne 2016/2017.

„Išli sme do Levíc s tým, že chceme hrať to, čo trénujeme a podať dobrý výkon. Výhra je už len čerešničkou na torte. Bol to ťažký súper, sú fyzicky silní hlavne pod košom. Nás možno zachránilo to, že sme mali väčšiu rotáciu, oproti nim hrali u nás viacerí hráči. Na konci sme mali asi viacej síl,“ začal s hodnotením zápasu pivot Karlovky Juraj Hašan. „Vysokoškoláci“ z Bratislavy sa nezľakli papierového favorita, po opatrnom úvode sa rozstrieľali a s vysokou efektivitou streľby sa dlho držali vo vedení zápasu. „Hrali sme proti nim v príprave, videli sme ich zápasy na videu, vedeli sme, že budú hrať agresívne. Je to podobný štýl, ako hráme my. Neviem, čo by som povedal, je to pre nás neočakávaná prehra. Doteraz sme totiž hrali dobre, preto je takáto prehra doma určite prekvapením. Musíme sa na zápas pozrieť, pohovoriť si o ňom, rozanalyzovať si ho,“ povedal domáci Žarko Djurič.

Patrioti tradične zlepšili výkon v druhom polčase. Chvíľkami sa dostali do vedenia, ale potom opäť začala úradovať Karlovka, ktorá dokonale zvládla dramatickú koncovku. „Niekoľko minút pred koncom sme prehrávali o dva body, mali sme otvorené strely, ale minuli sme ich,“ myslí si Djurič. Zverenci trénera Petra Ivanoviča mali počas celého zápasu vysokú úspešnosť streľby za tri body, svojmu súperovi nastrieľali až 30 bodov v tejto činnosti. „V polovici týždňa sme mali ťažšiu prípravu, potom sme zregenerovali. Myslím si, že nám tiež určite pomohlo. Konečne nám to tam padalo za tri body, pomohlo nám to určite. Ja dúfam, že nás to nakopne k podobným výkonom, ako sme predviedli proti Leviciam a pokračovali v tom,“ dodal pivot Karlovky.

Podľa Djuriča však práve tento ukazovateľ nerozhodoval o konečnom výsledku stretnutia: „Nemyslím si, že by boli trojky kľúčom k úspechu. Samozrejme, dosť im pomohli, ale dali tiež päť až desať ľahkých košov. Zle sme tiež bránili v obrane.“ Po stredajšej prehre na palubovke rakúskeho Kapfenbergu, prišli Levice aj o neporaziteľnosť v ligovej súťaži. Panikáriť zo zlého týždňa by však v Leviciach nemalo byť na mieste. „Možno je to pre nás vítaná facka do tváre. Do sezóny sme vstúpili výborne. Ak by nám niekto pred štartom povedal, že budeme mať šesť výhier a jednu prehru, tak by sme to istotne brali. Nemyslím si, že sme teraz na tom zle. Po víťazstvách nad majstrom a ďalšími dobrými tímami sme nevyhlasovali, že sme najlepší tím v lige. Určite však teraz nie sme ani najhorší,“ zamyslel sa na záver Djurič.

Foto: Lukáš Droppan