• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Stredajší večer v aréne Býkov predstavoval jednu veľkú fiestu. Košičania roztlieskali halu už pred úvodným rozskokom, keď absolvovali slávnostné defilé s čerstvo vybojovaným Slovenským pohárom. Následne v odvete proti Interu Bratislava ukázali ako to vyzerá, keď basketbal chutí.

“Bolo to naozaj výborné. Všetci sme si zahrali hru, pôsobili sme uvoľnene a príležitosť užiť si atmosféru dostali všetko. Ďakujem aj našim fanúšikom, ktorí boli skvelí,” tešil sa po víťazstve 91:71 Stano Baldovský.

Pred samotným zápasom pritom čakal výrazne väčšiu drámu. Interistov mala hnať túžba vrátiť Býkom pohárovú prehru z domácej palubovky. Namiesto toho pripravili Košice Bratislavčanom najvyššiu prehru sezóny.

“Mali sme z nich veľký rešpekt. Vyhrali sme u nich pohár a ja byť na ich mieste, tak sa vyhecujem oveľa viac. Tento zápas im jednoducho nevyšiel. My sme si hrali svoje, vyhrali sme a sme šťastní. Basketbal nám momentálne veľmi chutí,” nechal sa počuť Baldovský, ktorý sa na Interi vyšantil dvanástimi bodmi. “Basketbal hrám už dlho, ale teraz zažívam prvýkrát takúto veľkú pohodu. Rišo Leško nás pozitívne nakopol a aj preto má bilanciu šesť víťazstiev v šiestich zápasoch. Toto víťazstvo patrí jemu. V utorok oslávil narodeniny a v šatni máme pre neho pripravené ďalšie darčeky. Osobne som mu naozaj vďačný. Dal mi príležitosť, psychicky idem výrazne nahor a konečne som si zahral naozaj do sýtosti a schuti. Dúfam, že sa to prejaví aj na mojej stúpajúcej forme.”

Stredajší triumf venovali Býci trénerovi Richardovi Leškovi, ktorý oslávil v utorok 36. narodeniny.

“Chlapci sú super a lepšie ma k narodeninám obdarovať nemohli. Nedeľňajší a tento darček mi urobili veľkú radosť. Okrem toho mi niečo v šatni zaspievali, niečo darovali a aj ako hráč som si veľmi užíval tieto momenty, kedy ťahá tím za jeden koniec povrazu. Ako tréner si to s nimi užívam,” netajil spokojnosť R. Leško.

Zásluhou stredajšieho triumfu sú už Košice veľmi blízko k premiérovému víťazstvu základnej časti. Kapitán Michal Baťka však varuje: “Určite musíme ostať nohami na zemi. Ak by sme lietali v oblakoch, mohli by sme z nich ľahko spadnúť. Pamätáme si napríklad na zápas proti Lučencu a v sobotu preto musíme pristúpiť ku Karlovke veľmi zodpovedne. Verím, že si opäť zahrajú všetci chlapci a divákov potešíme podobným výkonom ako proti Interu. ”

Podobne to vníma i Stano Baldovský. “Pred nami je ešte pomerne veľa zápasov a my potrebujeme odohrať každý jeden tak, ako proti Interu. Samozrejme, našim cieľom je vyhrať základnú časť a vytvoriť si pred play-off ideálnu psychickú pohodu.”

Posledné výkony i výsledky pripravili divákom tú najlepšiu možnú pozvánku na ďalší zápas. Ten odohrajú Býci už v sobotu, kedy privítajú v Angels aréne Karlovku.

Highlighty zo zápasu Košice – Inter:

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk