• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Prievidze si držia aj naďalej proti Karlovke neporaziteľnosť v rámci Eurovia SBL. Ich cesta za dvoma bodmi však nebola ľahká, bratislavský celok zdolali po veľkom boji 70:59.

Domácemu trénerovi Ryanovi Pannonemu bol už k dispozícii Marek Jašš, rátať naopak nemohol so službami Jarqueza Smitha. Zápas nebol zo strany Prievidze ideálny, Karlovka sa totiž nezľakla papierového favorita. Hlavne v prvej štvrtine držala krok so súperom. Z pohľadu konečného výsledku bola kľúčová druhá štvrtina, domáci ju otvorili šnúrou deviatich bodov za sebou, čím sa dostali do vedenia 29:13. Dvojciferný náskok si udržali aj do prestávky, nad „vysokoškolákmi“ viedli 39:26.

„Prvý polčas si myslím, že bol z našej strany v poriadku. V druhom polčase sme trochu poľavili, Karlovka sa chytila. Poľavili sme v obrane, robili sme chyby a nechali sme im voľnú streľbu za tri body. Týmto sa chytili a doťahovali sa. My sme nehrali v útoku to, čo sme chceli. Obrana bola slabšia, musíme na nej pracovať. Do konca sme sa trápili. Musíme pracovať na koncentrácii, hrať celých 40 minút. Všetko bude potom v poriadku,“ povedal k zápasu krídelník Prievidze Martin Bílik, autor 16 bodov.

Zverencov trénera Petra Ivanoviča sprevádzala v prvých dvadsiatich minútach čiastočne aj strelecká smola, v druhej časti duelu však už pominula. Karlovka totiž oživila šance na víťazstvo hneď v úvode tretej štvrtiny, keď šnúrou 6:0 donútila trénera Prievidze k oddychovému času. V jednom momente prehrávali len o šesť bodov (40:46), lenže Batinova trojka a Glasgowove trestné hody opäť upokojili domácich. „Prievidza má síce kvalitnejších zahraničných hráčov, ale bolo vidieť, že im vieme byť vyrovnaným súperom, aj keď my v našom kádri nemáme žiadneho. Všetko je to tým pádom o nás. Našimi chybami sme im dovolili v prvom polčase ujsť do výraznejšieho vedenia. Potom sme sa vrátili našou bojovnosťou,“ vyjadril sa hosťujúci Andrej Kuffa.

V poslednej 10-minútovke to už bol zo strany Karlovky risk, ktorý si však skúsenejší hráči Prievidze postrážili. Svojmu súperovi dovolili stiahnuť maximálne na rozdiel deviatich bodov. Napokon domáci zaznamenali piate víťazstvo v sezóne, Karlovku zdolali 70:59. „Nie je zlé prehrať o jedenásť bodov, ale určite to mohlo byť lepšie. Keby sa hralo päť štvrtín, tak to možno ešte dotiahneme (úsmev). V prvom polčase sa Prievidza dostala do vedenia o cca. trinásť bodov, v tretej štvrtine sme to stiahli. Zvýšenou energiou a bojovnosťou sme sa v druhom polčase vrátili do zápasu. Prievidza však ukázala svoje kvality, keď si náskok postrážila,“ zhodnotil stretnutie hráč Karlovky.

Čo ukázal zápas: Priepastný rozdiel bol v úspešnosti trestných hodov, Karlovka minula osem z nich, pri čom mala len 52% úspešnosť. Rozdiel sa ukázal v bodovom príspevku lavičky, Prievidza v tomto smere dala o 14 bodov viac. Domáci trestali aj stratené lopty, po súperových chybách zaznamenali o sedem bodov viac ako ich súper.

Foto: Vladimír Králik