• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Piate domáce víťazstvo v rade, celkovo šieste v sérii. Rozbehnutých basketbalistov Interu Bratislava nezastavila ani Prievidza, ktorá prehrala v defenzívne ladenom stretnutí 66:76.

Treba na úvod poznamenať, že to nebol nejako zvlášť atraktívny zápas pre divákov. Oba celky sa hlavne v prvom polčase totiž topili v množstve nepresností, nepremenených striel a až priveľkom chcení. „Bol to taký nemastný, neslaný zápas zo začiatku. Mal som pocit, že prvé dve, tri minúty sa oba tímy hľadali v streľbe. Nám osobne vypadla streľba v prvom polčase, ale neprestali sme sa báť. Hádzali sme stále na kôš. V závere nám tam aj čo to padlo, preto je podstatné, že sme sa nezasekli,“ povedal k zápasu krídelník Prievidze Jaroslav Musil.

Polčasové skóre 34:25 jasne naznačovalo, že maličkosti môžu byť rozdielové. Inter vychádzal z agresívnej obrany, ktorá hlavne v druhej štvrtine bola úspešná. Dokázali sa dostať na rozdiel desiatich bodov, čo upokojilo zverencov trénera Olivera Vidina. „Bol to veľmi zvláštny zápas. Nie je totiž obvyklé, aby bol v prvom polčase taký malý počet bodov. To sa však niekedy stáva, inokedy totiž padne až priveľký počet bodov. Je to o streľbe, niekedy to padá a niekedy proste nie. Dôležité preto bolo, že sme zabrali v obrane. Za prvý polčas sme inkasovali len 25 bodov. To znamená, že aj keď máme niekedy zlý deň v ofenzíve, tak vieme stretnutie vyhrať vďaka defenzíve. Pre fanúšikov to nebol pekný zápas, ale pre nás to bol dôležitý duel a víťazstvo. My sme nepremenili veľké množstvo striel, to sa však stalo aj im. Preto má víťazstvo veľkú hodnotu. Ja som s ním spokojný, ale nie som spokojný kvôli fanúšikom, pretože nevideli pekný basketbal,“ vyhlásil po stretnutí rozohrávač Interu Aleksandar Vlahovič.

Po prestávke už začali body pribúdať rýchlejšie. Hostia však nemohli počítať so službami Mareka Jašša, ktorý utrpel po strete so Salihom Nuhanovičom otras mozgu. Trénerovi Prievidze Ryanovi Pannonemu tak ubudol ďalší hráč v rotácii, na Pasienkoch totiž nemohol počítať ani s Markom Batinom. „Marek má menší otras. Všetci dúfame, že budem čím skôr späť s nami na ihrisku. Pomáha nám v obrane, pretože Marko má prasknutú kosť v ruke,“ ozrejmil situáciu Musil. Lenže jeho zverenci začali stíhaciu jazdu, v jednom momente prehrávali rozdielom jedinej trojky (40:43). Inter však na to odpovedal šnúrou desiatich bodov za sebou. Takto to pokračovalo v celom druhom polčase, na každý väčší nápor Prievidze dokázal Inter v správnej chvíli zareagovať.

„Doťahovať zápas s Interom nie je nikdy ľahké. Myslím si, že sme sa snažili. Boli sme na rozdiele troch bodov, ale nedokázali sme ich v tom momente zastaviť v útoku a na opačnej polovici skórovať, čím by sme to prelomili na našu stranu. Prehra o desať bodov mrzí ako každá iná. V zápase sme si nepostrážili súpera na doske, preskákal nás takmer o dvadsať doskokov. S takýmto súperom to jednoducho nemôžeme dopustiť, ak chceme pomýšľať na víťazstvo,“ uzatvoril hodnotenie zápasu hráč Prievidze.

Čo ukázal zápas: Na prvý pohľad takmer identickú úspešnosť streľby, oba tímy strieľali z poľa s úspešnosťou 38%. Rozdiel však panoval v trestných hodoch, v ktorých Inter dal o desať bodov viac. „Žlto-čierni“ tiež kraľovali pod košom, na konte mali o 17 doskokov viac a z tohto priestoru dali o dvanásť bodov viac. Dostávali tiež mnoho príležitostí z druhých šancí, v tomto smere pomer 15 bodov ku dvom Prievidze hovorí jasnou rečou.

Videoreportáž zo zápasu Inter – Prievidza:

Foto: Vladimír Dorňák