• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Celkovo 205 bodov a žiadne predĺženie, duel Spišskej Novej Vsi s Komárnom tak získal okamžite vizitku najofenzívnejšieho zápasu doterajšej sezóny. Lepšie z neho vyšli domáci, po obrate v druhom polčase zaknihovali výhru 105:100.

„Novovešťania“ tak rýchlo nechali zabudnúť na predchádzajúce turbulentné dni, počas ktorých prichádzali pre fanúšikov skôr nepriaznivé, ako priaznivé správy. Vo vynikajúcom svetle sa hlavne uviedla nová posila tímu Gabriel Belardo. S tímom síce odtrénoval len dva tréningy, ale ani to mu nezabránilo, aby pri svojom debute zaznamenal 25 bodov a 11 asistencií. Viac ako zdatne mu sekundoval s 29 bodmi Viktor Juríček.

„Belardo sa výborne uviedol. Mal prehľad v hre, rýchlo posúval loptu na voľných spoluhráčov. Je vidieť, že je to skúsený hráč. Dostali sme sa do rytmu a potom sme z toho ťažili celý zápas. Určite nemôžeme povedať, že týmto sme odchody Matta Marshalla a Erica Nottageho vyriešili. To ukáže čas. Naša taktika bola hrať rýchlo a súpera jednoducho 'ubehať'. To sa nám aj podarilo. U mňa osobne, keď sa dostanem do rytmu v úvode zápasu, tak sa mi už väčšinou darí. To bol aj prípad duelu s Komárnom. Keby sme hrali pomalý, profesorský basketbal, to by sme možno mali s výhrou proti kvalitnému Komárnu problémy,“ povedal domáci pivot.

„Obuvníci“ pri tom začali na Spiši výborne, štyrmi trojkami zo štyroch pokusov hneď viedli 12:4. Celkovo sa však Komárno, ako keby vrátilo na palubovkách súperov do starých koľají. Vonku vyhralo v celej sezóne len tri zápasy. Viac ako 100 bodov obdržali zverenci trénera Miljana Čuroviča v tejto sezóne premiérovo. „Naša obrana bola veľmi mäkká. Nedodržali sme pokyny, na ktorých sme sa dohodli. V prvom polčase sme dostali 55 bodov, čo sa nemôže stávať ani s lepšie postavenými družstvami, ako je Spišská Nová Ves. Neudržali sme náš 10-bodový náskok zo začiatku zápasu, dosť rýchlo sa domáci na nás dotiahli. Potom už bolo ťažké sa s nimi naháňať v streleckých pretekoch. Chyba bola, že sme im nevnútili náš štýl hry, skôr oni diktovali tempo duelu. Aj preto sme prehrali,“ zamyslel sa krídelník hostí Saša Jankovič.

Skúsený Belardo sa na poste rozohrávača striedal s Matejom Majerčákom a Adamom Presuttim. Súhra prekvapujúco fungovala už v prvom spoločnom zápase. „Úvod nám trošku ušiel, štyri trojky za sebou v našom koši sme určite nečakali. Potom sme však priebeh stretnutia vyrovnali. V závere Komárnu nepadli niektoré otvorené strely, my sme dali koše po rýchlych protiútokoch. Výhru sme si už potom postrážili. V porovnaní s predchádzajúcim zápasom v Lučenci, sme odohrali úplne iné stretnutie. Nový hráč Belardo priniesol do tímu skúsenosť, má prehľad. Keby bol s nami už v Lučenci, verím, že by sme tam vyhrali tiež,“ hodnotil Majerčák.

Komárno sa stále nevie dopracovať k dlhšej sérii výhier, maximum sú dve za sebou. Najmä po víťazstve nad úradujúcim majstrom a na Pasienkoch nad vedúcim Interom, boli očakávania väčšie. Výsledkom sú však ďalšie dve prehry, doma s Prievidzou a na Spiši. Práve ďalšia strata bodov môže byť v konečnom meraní kľúčová, práve Spišská Nová Ves si totiž brúsi zuby na šiestu pozíciu, ktorú aktuálne okupujú „obuvníci“. „V niektorých zápasoch sa nám nedarí dodržať to, na čom sa dohodneme. Prehry samozrejme mrzia. Rozhodovať o sezóne sa však bude v play off. Pracujeme na sebe, snažíme sa zlepšovať. Verím, že my budeme tímom, ktorému sa každý bude chcieť vo vyraďovacej časti vyhnúť. Radšej nech hráme dobre vo vyraďovačke, ako počas základnej časti. Play off je najdôležitejšie. Nerozmýšľame ani veľmi nad súpermi, ale skôr nad tým, aby sme boli v správny čas v najlepšej možnej forme,“ uzatvoril Jankovič.

Highlighty zo zápasu Spišská Nová Ves – Komárno:

Foto: Michal Búza