• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Takmer 39 bodov, taký bol priemerný bodový rozdiel vo štvrťfinálovej sérii medzi Interom Bratislava a Spišskou Novou Vsou. „Žlto-čierni“ využili oslabenie na strane súpera, keď predviedli svoj play off mód. Sériu ukončili v domácim prostredí po výsledku 115:76.

Zverenci trénera Aramisa Nagliča neponechali nič na náhodu, takmer okamžite vyhrávali 16:0 a dokonca po šiestich minútach bolo ich vedenie 20-bodové – 28:8. Tabuľkové postavenie a herná kvalita bola očividná, Inter nemienil šetriť súpera. „Zápas sme nebrali na ľahkú váhu. Pripravovali sme sa na neho ako na každý dôležitý duel. Spišská Nová Ves ukázala aj niektoré silné stránky, ale ako celok sme boli predsa len lepším tímom. Tréner nás motivoval k tomu, aby sme hrali naplno až do konca. Som rád, že sa nám podarilo postúpiť ďalej v najkratšom možnom čase,“ povedal domáci pivot Michael Fusek.

Už tak oklieštená zostava Spišiakov prišla do hlavného mesta napokon ešte aj bez svojho rozohrávača Mateja Majerčáka. Treba však povedať, že po zlom vstupe predviedlo družstva okolo trénera Ericha Korfantu aj svetlé momenty. Na hre „Novovešťanov“ bolo cítiť, že hrajú bez tlaku a záver série si chcú užiť. „Chceli sme si ešte 'schuti' zahrať. Bol to taký bezstarostný basketbal. Inter má veľmi kvalitnú rotáciu hráčov. Ak niektorý z nich vystrieda, tak príde rovnocenná náhrada. My sme tomuto súperovi vzdorovať nemohli. Náš káder je s Interom neporovnateľný. Myslím si, že Bratislavčania získajú titul,“ pozrel sa do budúcnosti hosťujúci rozohrávač Lukáš Krajňák.

Inter zapol do play off módu, svedčí o tom aj fakt, že v každom zo štvrťfinálových súperov dosiahli viac ako 100 bodov. Pri tom na konci základnej časti sa so Spišskou Novou Vsou trápili tri štvrtiny. Víťaz základnej časti tak drží svoju neporaziteľnosť a ako bonus má spomedzi tímov v SBL najdlhšiu možnosť prípravy na semifinále. Meno ich súpera zatiaľ nie je známe, bližšie majú k tomu po sobote hráči Svitu.

IMG 9861

„Bol to taký zápas, v ktorom sme potvrdili rolu favorita. Išlo aj o to, aby sa nikto v súbojoch nezranil. Spišskej chýbal v rotácii Matej Majerčák. My máme v tíme pohodu. Ťaháme 16-zápasovú šnúru ligových výhier. Verím, že v tom budeme pokračovať aj naďalej a v sobotu ukážeme opäť výborný basketbal,“ vyhlásil domáci pivot Michal Baťka.

Pre Spišiakov sa sezóna skončila, síce z toho je napokon ôsme miesto, ale po štvorročnom čakaní na účasť v play off, sa dá toto umiestnenie vnímať aj pozitívne. Nebyť väčšieho množstva hráčskych rošád, výmeny na stoličke trénera, tak mohli „Novovešťania“ pomýšľať aj na vyššie priečky. „Nie sme spokojní s tým, čo sme dosiahli. Mohli sme byť na tom aj lepšie. Z rôznych dôvodov to nevyšlo. Môžeme sa z toho do budúcej sezóny ponaučiť,“ zhodnotil Krajňák.

Highlighty zo zápasu Inter – Spišská Nová Ves:

Foto: Vladimír Dorňák