Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Po víťazstve nad vicemajstrom získali basketbalisti MBK Lučenec ďalší výrazný skalp vo svojej nováčikovskej sezóne. Pred domácim publikom zdolali aktuálne druhý tím tabuľky BK Inter Bratislava 96:81.

Ústrednou postavou duelu bol srbský rozohrávač Strahinja Stojačič, ktorý sa vrátil na lučenecké palubovky po dvojmesačnej absencii zapríčinenej zranením. Jeho účasť v zápase bola pri tom otázna, ako bolo možné zachytiť pred niekoľkými dňami na sociálnych sieťach. Stojačič však zasiahol do stretnutia a s 26 bodmi bol napokon najlepším strelcom Lučenca, čím len potvrdil, že aj napriek absencii, mu strelecká forma nezmizla. „Nemyslel som na to, ako na svoj comeback, chceli sme len vyhrať tento zápas. Hovoril som s trénerom Kurillom, že som pripravený na zápas. Dal mi šancu,“ vrátil sa k zápasu Stojačič.

Interu chýbalo zranené duo Barač, Rančík, ale Lučenčania išli za víťazstvom od prvej minúty. Nováčik dokázal vyhrávať po polčase už o 24 bodov. „Je skvelé vyhrať akýkoľvek zápas, ale špeciálne proti dobrým tímom, akým je Inter,“ povedal Aaron Rountree, ktorého doplnil Stojajič: „Všetci sme odohrali výborný zápas, s veľkou energiou sme išli za bodmi, čo sa ukázalo ako rozhodujúce.“

Lučenecký tréner využil v zápase len sedmičku hráčov, ale dvaja z nich prekonali 20-bodovú hranicu (Stojačič a Davis) a ďalšia dvojica prispela 14 (Blagojevič), respektíve 17 (Rountree) bodmi. „Chceli sme vyhrať za akúkoľvek cenu, nezáležalo na tom, koľko sme mali hráčov. Sme šťastní z tohto triumfu, pretože nám pomáha v boji o play off,“ uviedol najlepší hráč 30. kola Eurovia SBL. Rountree vyzdvihol tiež výkon svojho spoluhráča, ktorý sa po návrate musel adaptovať na viaceré nové tváre v tíme: „Sme radi, že máme späť Strahinju. Robí z nás lepší tím a vďaka tomu máme aj širší káder. Na tím má veľký dopad. Toto víťazstvo je veľké, ale v sobotu nás čaká ďalší silný súper – Košice. Musíme sa na tréningoch dobre pripraviť na ťažký zápas.“

Nováčik tak aspoň na chvíľu odrazil útok Karlovky v boji o posledné miesto zaručujúce účasť v play off. Zverenci trénera Ivana Kurilla majú aktuálne náskok dvoch víťazstiev. „Potrebujeme takto hrať aj naďalej, chceme totiž v play off prekvapiť,“ dodal na záver Stojačič.

Foto: Lukáš Droppan