• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Interu Bratislava ukázali fanúšikom svoju reálnu silu, kompletná 12-členná súpiska sa bodovo podieľala na hladkom domácom víťazstve 106:66 nad MBK Lučenec.

Zápas bol zaujímavý aj tým, že obe družstvá sa s najväčšou pravdepodobnosťou stretnú v prvom kole play off. „Zápas sme brali veľmi vážne, každé ďalšie stretnutie berieme ako prípravu na play off. Bolo to o to zaujímavejšie, že sa s Lučencom zrejme stretneme v play off. Aj preto sme sa snažili na to poctivo pripraviť a odohrať kvalitný súboj. Podali sme kvalitný kolektívny výkon, zaznamenali sme veľa bodov, to je dobrý signál pred vyraďovacou časťou,“ povedal po stretnutí domáci krídelník Marek Kozlík.

Lučenec dopláca na náročný žreb a úzku rotáciu, ale siedma priečka po základnej časti je na dosah. O ich umiestnení rozhodne s najväčšou pravdepodobnosťou súboj na palubovke Handlovej. Do hlavného mesta necestoval nováčik s veľkými očakávaniami. „Sme realisti. Inter patrí medzi top družstvá našej najvyššej súťaže. Samozrejme aj v Bratislave sme chceli uhrať čo najlepší výsledok, našou taktikou bolo najmä v úvode zápasu držať so súperom vo vyrovnanom stave. Kvalita kádra Interu nám to však neumožnila. Súper hral s veľkou rotáciou hráčov. Pokiaľ ide o náš tím, tak napríklad Rendla ani nepricestoval kvôli pracovným povinnostiam. Aj skúsenosťami je Inter úplne inde ako náš tím,“ zhodnotil dianie na palubovke tréner Lučenca Ivan Kurilla.

Jednotlivé družstvá v súťaži už rozmýšľajú nad bojmi vo vyraďovacej časti a inak tomu nie je ani v prípade Interu a Lučenca. „Na play off sa všetci tešíme. Konečne sme aj zdravotne vcelku v poriadku. Každý z hráčov by mohol do zápasov vo vyraďovacej časti v súčasnosti nastúpiť. Myslím si, že sme dobre pripravení. Play off je úplne iná súťaž a v nej sa ukáže, ako sme počas celého roka pracovali,“ pozrel sa smerom dopredu Kozlík. Lučenec si postupom medzi najlepšiu osmičku splnil základný predsezónny cieľ. „Sme radi, že sme sa dokázali dostať do play off aj napriek tomu, že sme sa neposilňovali. Vieme, na čom musíme ešte popracovať. Skúsime zlepšiť niektoré veci. Vieme, že v prvom kole vyraďovacej časti to bude ťažké, keďže sa stretneme s Interom alebo Košicami,“ uzavrel Kurilla.

Foto: Vladimír Dorňák