• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po dvoch semifinálových dueloch Interu s Prievidzou zatiaľ platí, že víťazstvá berú hosťujúce celky. V Niké aréne triumfovali zverenci trénera Olivera Vidina 74:68 a sériu vyrovnali na 1:1.

Bratislavčania položili základ úspechu už v prvej štvrtine, v 7. minúte viedli 20:5. Domáci síce v ďalšom priebehu sťahovali, ale výhru a druhý bod v sérii im to neprinieslo. „Pre duelom sme si povedali, že k tomu musíme pristúpiť zodpovednejšie ako v prvom súboji. Vedeli sme, že musíme zahrať 40 minút naplno. Chceli sme Prievidzi vrátiť prehru z našej palubovky. Išli sme do toho s obrovským nasadením, zamerali sme sa najmä na obranu. Pripravili sme sa na tento zápas svedomito, každý náš hráč, ktorý bol na ihrisku znepríjemnil tvrdou obranou súperom ľahké strely. Z toho potom vyplývali aj niektoré zložité situácie, do ktorých sa Prievidžania dostali a z nich sa im nedarilo skórovať,“ hodnotil po stretnutí Bratislavčan Marek Kozlík.

Prievidzi sa nedarilo nadviazať na uvoľnený výkon z bratislavskej palubovky. Doma sa od nich očakávala výhra a možno aj to im trochu zväzovalo ruky. „Začali sme zle, Inter hral agresívnejšie ako my. Bolo vidieť, že sa na nás pripravili. My sme nehrali tak dobre ako v sobotu. Súper jednoducho hral lepšie. Má výborné družstvo, ja ich rešpektujem, zaslúžene vyhrali,“ uznal kvalitu protivníka krídelník domáceho tímu Marko Batina.

Semifinálová séria sa za vyrovnaného stavu presúva opäť do Bratislavy. Zatiaľ ani jeden z celkov nevyťažil z výhody domáceho prostredia. „Po prvom zápase sme sa tak zdravo nahnevali a som rád, že sa nám podarilo vyrovnať stav série. Uvidíme či bude vyrovnaná aj naďalej, my sa pozeráme na najbližší zápas a ten chceme určite vyhrať. Veríme si, chceme potvrdiť stredajšie víťazstvo aj na domácej palubovke,“ zhrnul svoje pocity pred ďalším stretnutím Kozlík.

Prievidza pôjde do Bratislavy znova odhodlane, skúsi sa poučiť z chýb a opäť Interu znepríjemniť situáciu. „Samozrejme, že chceme vyhrať. Už sa nám to v tejto sezóne dvakrát v Bratislave podarilo. Ideme do toho naplno, na sto percent, iba tak môžeme niečo dokázať,“ odhodlane povedal Batina.

Čo ukázal zápas: Inter zlepšil v porovnaní s prvým zápasom obrannú činnosť. V Bratislave inkasoval od Prievidze 90 bodov, v stredu len 68. Majstra prinútil strieľať z menej pripravených pozícií, z čoho pramenila aj slabá úspešnosť trojkových pokusov (len 18%). Rozdiel bol aj v doskokoch, obranných mal Inter o dvanásť viac ako jeho súper.

Highlighty zo zápasu Prievidza – Inter:

Foto: Vladimír Králik