• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Predohrávka siedmeho kola Eurovia SBL medzi Interom Bratislava a KB Košice bola prvým testom papierovo najväčších favoritov na zisk majstrovského titulu. Víťazne z nej vzišli napokon zverenci tréneri Olivera Vidina, svojho súpera zdolali po veľkom boji 82:78.

Domáci vstúpili do zápasu razantne, keď prvú štvrtinu vyhrali 24:11. V druhej viedli aj o 18 bodov a v jednom momente sa zdalo, že so ziskom dvoch bodov do tabuľky nebudú mať najmenšie problémy. „Býci“ však nezložili zbrane, po prestávke otočili zápas a mohli pomýšľať aj na výhru. Lenže dramatický záver si postrážili „žlto-čierni“, ktorí pripravili svojmu rivalovi už tretiu prehru v sezóne. „O našom víťazstve rozhodla predovšetkým obrana. Z našej strany to nebol najkrajší zápas, teším sa však, že sme dobre bránili a aj doskakovali. V prvom polčase sme hrali lepšie, v druhej dvadsaťminútovke sme urobili viac chýb. Viem aj o svojich chybách. Dôležité je, že sme vyhrali zápas. O pár týždňov sa nikto nebude pýtať, ako to na palubovke vyzeralo,“ prezradil pivot Interu Radoslav Rančík.

Košice doplatili na zlý vstup do zápasu a aj na zlé doskakovanie odrazených lôpt. Inter mal až  17 útočných doskokov, z druhých šancí zaznamenal až štrnásť bodov viac v porovnaní so súperom. „Podľa mňa o výsledku rozhodlo doskakovanie. Ešte k tomu musím prirátať, že sme začali príliš mäkko. Súper bol v úvode zápasu agresívnejší, robilo nám problém zvykať si na ich tvrdú hru. Možno v závere potom rozhodol nejaký doskok,  ktorý nám ušiel. Ale základ je hrať koncentrovanejšie a zodpovednejšie v úvode zápasu. Iba tak sa dá vyhrať u silnejšieho súpera,“ hodnotil stretnutie pivot hostí Peter Sedmák.

Špecifický zápas to bol pre viacerých hráčov, ktorí sa postavili svojmu bývalému tímu. V tejto štatistike sa najviac darilo domácemu Michalovi Baťkovi, autorovi 19 bodov: „Proti Košiciam sa mi tentoraz darilo. Svoju energiu som si preniesol ešte z minulého zápasu proti Žiline. Dal som nejaké strely zvonku. Dostal som výborné prihrávky a to už sa potom ľahko premieňa. Košice majú nového trénera, novú taktiku, nový štýl. Je to iné mužstvo ako v minulej sezóne. Chlapcov však poznáme, vedeli sme využiť svoje prednosti. Som rád, že sa nám podarilo zvíťaziť.“

Ako už bolo dávnejšie spomenuté, „býci“ majú zatiaľ v aktuálnom ročníku dve tváre. Domáca zatiaľ prináša víťazstvá, vonkajšia naproti tomu prehry. „Bojujeme s tým, je to v hlavách. V prvej štvrtine sa to opäť prejavilo. Zvyšné tri štvrtiny sme však už hrali tak, ako by sa malo prezentovať kvalitné družstvo. Rozhodlo nasadenie Interu v prvom polčase. Vybojovali si náskok a nám sa ho už nepodarilo prekonať. Mrzí ma, že sme nezvládli záver stretnutia. Najmä preto, lebo sme sa dokázali dostať z 18-bodového manka, ale na celkovú výhru to už nestačilo,“ zamyslel sa kormidelník Košíc Miljan Čurovič.    

Čo ukázal zápas: Paradoxne lepšiu streľbu za dva a tri body Košičanov, ale priestor pod košom patril Interu. Lepší príspevok mala aj lavička „žlto-čiernych“, zaznamenala o osem bodov viac ako tá košická.

Highlighty zo zápasu Inter – Košice:

Foto: Vladimír Dorňák