• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po nečakanej prehre v Spišskej Novej Vsi navaril tréner Richard Leško svojim zverencom hubovú polievku a pred súbojom proti Komárnu sa hotovali Býci napraviť pošramotené renomé. Prvý polčas vyhrali 51:49. Ofenzívna prestrelka sa divákom páčila, no hra lídra tabuľky v obrane donútila Leška k servírovaniu verbálneho prídavku.

“Osobne hubovú polievku rád nemám, ale tentoraz sme ju museli zlhtnúť všetci. A dalo sa to pochopiť. Ak cestujete v našej pozícii na palubovku súpera, ktorý ešte prednedávnom čakal dva roky na víťazstvo, tak je reakcia na prehru pochopiteľná. Všetci sme sa cítili veľmi zle a dúfam, že niečo také sa nám už nezopakuje. Bol to silný úder pre psychiku a potrebovali sme to rýchlo napraviť,” zamyslel sa Maurizio Galata.

“So zápasom v Spišskej sme neboli spokojní všetci a ja osobne som bol na seba nahnevaný za výkon v obrane i v útoku. Prišiel som sem s cieľom patriť medzi lídrov tímu a bolo mi jasné, že v tom zápase som to neukázal,” nasypal si popol na hlavu rozohrávač Milan Žiak.

Okamžitá náprava sa Býkom podarila a víťazstvo 84:73 podčiarklo stopercentnú bilanciu proti Komárnu v aktuálnej sezóne.

“Bol to zápas dvoch veľmi rozdielnych polčasov. V prvom si chlapci schuti zahrali ofenzívny basketbal a obranu nechali v šatni. Ja však chcem chlapcov pochváliť za druhý polčas, ktorý zvládli presne tak, ako si to predstavujeme. Dostať 24 bodov za polčas, to je skoro famózne,” zhodnotil sobotňajší triumf tréner Richard Leško.

Po návrate zo šatne hrali veru Býci úplne inak. “Hneď v tretej štvrtine sme pridali v obrane, nepovolili sme im ľahké koše a tam sa to začalo lámať,” pozastavil sa Milan Žiak.

Ešte v polovici tretej štvrtiny vyhrávali Košice tesne 58:56. V tej chvíli však začal úradovať Maurizio Galata. Na parádny smeč nadviahal v priebehu minúty a pol ďalšími dvomi úspešnými košmi. Na jeho šesťbodovú šnúru nadviazal dvojkou “Snoop” White a Býci viedli razom o desať.

“Možno sa to tam trošku zlomilo, ale celý druhý polčas sme príkladne odmakali v obrane. Komárno asi na 24 bodov za polčas často súperi neudržia. Čo sa týka mojich bodov, tak ja musím vždy vyťažiť z minima maximum. V rotácii som na jednom z posledných miest a ak dostanem šancu, musím všetko stihnúť veľmi rýchlo. Ja tam navyše nejdem po body, ale preto, aby som si odrobil svoju prácu v obrane,” skonštatoval Galata.

Dobrou správou pre Košičanov bol pohľad na predzápasovú rozcvičku, ktorej súčasťou bol už aj rozohrávač Radenko Pilčevič. V zápase sa ešte na palubovke neukázal, no termín jeho návratu sa očividne blíži.

“Nepotrebujeme nič uponáhľať. Máme vyrovnané mužstvo, ktoré zvládlo aj obdobie po jeho zranení. Určite sa však všetci tešíme na jeho návrat do zostavy,” uviedol Leško, ktorého doplnil Žiak: “Je to naša opora a dúfam, že od pondelka už bude s nami hrávať aj na tréningoch. Na play-off potrebujeme každého a bolo by výborné byť v plnej sile.”

Býkov teraz čaká dvojzápas na palubovkách súperov. V stredu nastúpia v Nitre a následne ich čaká cesta do Lučenca.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk