• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Interu Bratislava vyhrali v stredu už jedenásty zápas za sebou, na domácej palubovke zdolali nováčika z Lučenca 107:73.

Zápas bol ofenzívne ladený, ale nie veľmi dramatický, lebo domáci nenechali nikoho na pochybách, že majú výbornú formu. A to nastúpili bez najlepšieho strelca súťaže Radoslava Rančíka a stále zdravotne v poriadku nie je ani srbský krídelník Nemanja Barač. Lučenec predstavil nového rozohrávača, namiesto zraneného Srba Strahinju Stojačiča angažoval Američana Kareema Storeyho. „Išlo najmä o to, aby sme zapracovali do tímu nového hráča. V zápase boli pasáže, keď to bolo z našej strany optimálne, boli aj také, že sme Interu našimi chybami pomáhali. Je dôležité, aby sme sa zohrali v novej zostave. Potrebujeme na to určite nejaký čas. Ale aj tak si myslím, že sme ukázali aj pozitívne stránky a na tom musíme stavať,“ hodnotil hru nováčika jeho tréner Ivan Kurilla.

Lučenec je zatiaľ v lige silný najmä v domácom prostredí, kde porazil Komárno i Handlovú a s Prievidzou prehral len o 3 body. „Sme radi, že prinášame do Lučenca ľuďom možnosť chodiť na basketbal. Návštevy v hale naznačujú, že sa to zatiaľ darí. Stále máme plnú halu, ľudia nás povzbudzujú, vďačíme im za atmosféru, ktorú dokážu vytvoriť a aj hráči potom majú veľkú motiváciu sa predviesť. Veľkým cieľom je zastabilizovať klub v najvyššej súťaži na dlhšie obdobie,“ dodal kormidelník Lučenca Ivan Kurilla.

Inter zostávať na čele tabuľky aj počas sviatkov, víťazná séria je už v dvojciferných hodnotách a už sa teší na dva zaujímavé zápasy v Leviciach a doma s Prievidzou, ktoré reálne preveria jeho silu. Lučenec sa v Bratislave snažil, ale na konsolidovaných domácich nestačil. Vo výbornej forme sa v ostatnom čase prezentuje Martin Bílik, autor trinástich bodov: „My sme sa pripravovali na Lučenec ako na silného súpera. Aj keď sú nováčikom, keď sa im dá priestor, dokážu dosť skomplikovať cestu za víťazstvom. My sme sa dobre pripravili, výborne sme bránili, tým sme eliminovali akúkoľvek snahu Lučenca o víťazstvo na našej palubovke.“

Slovenský reprezentant prezradil aj v čom je ukryté tajomstvo úspešných výsledkov Interu Bratislava v tejto sezóne. „Myslím, že hráme tímovo, dopĺňame sa, je to zatiaľ lepšie ako v minulej sezóne. Lopta viac lieta, hľadáme sa prihrávkami, sme súdržnejší, tvoríme dobrú partiu. Už sa tešíme na budúci týždeň, čakajú nás stretnutia s Levicami a Prievidzou. To sú zápasy, ktoré budú mať výbornú atmosféru a každý ukáže čo v ňom je,“ uzavrel hodnotenie Bílik.        

Foto: Vladimír Dorňák