• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zaujímavý dramatický zápas medzi Levicami a Prievidzou, ktorý sa skončil víťazstvom hostí 87:84, rozhodla trojka  Igora Mariča v poslednej sekunde stretnutia. Pre domácich to bolo nešťastné vyvrcholenie duelu, do ktorého nastupovali s výrazne okliešteným kádrom.

Štvorica Josh Nofflet, Jozef Vojtek, Dejan Djokič a Igor Josipovič mala problémy s črevnou virózou. Prví dvaja menovaní na stretnutie vôbec nenastúpili, ďalší dvaja hrali na vlastné riziko a obaja do zápasu vstúpili len sporadicky. Levice napriek tomuto oslabeniu odohrali s majstrom vyrovnaný duel, polčas dokonca vyhrali 45:40. „Bola to skôr smola ako niečo iné. Všetci chlapci, ktorí sme boli na ihrisku sme mali o to väčšiu motiváciu, že sme neboli kompletní. Každý dokázal zastúpiť chýbajúceho hráča dvojnásobne. Dôležité je, že nikto v tom zápase nejako mentálne neodišiel. Vedeli sme, že musíme bojovať, robili sme aj menej faulov, boli sme si vedomí toho, že máme úzky káder. Prehra ma mrzí, ale nedá sa nič robiť, taký je basketbal,“ zhodnotil súboj domáci krídelník Jaroslav Musil.

Prievidžania vedeli, že budú mať do činenia s oslabeným súperom, ale určite neočakávali ľahký súboj. „Práve naopak, vedeli sme, že hráči Levíc sa budú prekonávať, lebo keď sú takéto problémy v tíme, tak sa väčšinou družstvo zomkne. Vo svojej hráčskej kariére som bol neraz v podobnej situácii, takže to mám odskúšané. Je to tak, že sme profesionáli a keď sú niektorí spoluhráči zranení alebo chorí, tak to nič nemení na našom nasadení. Mňa teda nasadenie a bojovnosť Levíc v tomto zápase vôbec neprekvapilo,“ skonštatoval skúsený krídelník Prievidze Marko Batina.

Levice hrali v stretnutí v improvizovanej zostave, štyria hráči odohrali vyše 37 minút. Medzi nimi bol aj Jaroslav Musil: „Pred zápasom som rozmýšľal ako to bude vyzerať, ale keď sa už stretnutie začalo, tak som vedel, že môžeme byť Prievidzi vyrovnaným súperom. Všetci sme podali veľmi kvalitný výkon, hrali sme proti kvalitnému súperovi. Po tomto stretnutí sme ostatným tímom vyslali signál, že si môžeme rovnocenne merať sily s najlepšími družstvami súťaže.“    

Prievidza už ukončila pôsobenie v Európskom pohári FIBA, kde dôstojne reprezentovala Slovensko. Majster musel svoju pozornosť rozdeľovať medzi Eurovia SBL a účinkovanie v pohárovej Európe. Teraz má priestor na dôkladnejšiu prípravu na najvyššiu súťaž. „Trochu nás vyčerpávalo cestovanie za súpermi, predsa len sme cítili väčšiu únavu. Ja sa osobne nerád vyhováram, aj keď určite nejakú úlohu pri niektorých našich prehrách únava zohrať mohla. V európskom pohári sme urobili dobrú prácu, teraz sa už môžeme sústrediť na ďalšie úlohy. Čaká nás vyvrcholenie Slovenského pohára v Bratislave a potom samozrejme play off najvyššej súťaže,“ zhodnotil aktuálnu situáciu v tíme majstrovskej Prievidze krídelník Marko Batina.

Foto: Lukáš Droppan