Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Až záverečné sekundy rozhodli o osude stretnutia 42. kola Eurovia SBL, pevnejšie nervy napokon preukázali Levickí Patrioti, ktorí zdolali v domácom prostredí Inter Bratislava 87:85. 

Fanúšikovia Levíc mohli vidieť v krátkom čase ďalšie stretnutie s play off nasadením, o čom svedčí aj fakt, že ani jeden z tímov nevyhrával v zápase o viac ako osem bodov. Začiatok patril "žlto-čiernym", ale po väčšinu priebehu držali v rukách vedenie domáci basketbalisti. "Myslím si, že išlo určite o play off zápas. Oba tímy ukázali svoju veľkú kvalitu, fanúšikovia si to užívali. Chcel by som zablahoželať Leviciam k víťazstvu, ktoré si zaslúžili. To isté platí aj pre môj tím, ktorý sa nevzdal za žiadnych okolností, či už sme vyhrávali alebo prehrávali. Bojovali sme až do posledných sekúnd," prezradil k zápasu rozohrávač Interu Aleksandar Vlahovič.

Patrioti nastúpili už aj s uzdraveným T.J. Bannisterom, ktorý hlavne v prvej štvrtine spôsoboval veľké problémy obrane Interu. Práve taktická stránka dominovala zápasu, tímy mali totiž veľmi podobné štatistické ukazovatele, preto rozhodovali aj maličkosti. "Podľa mňa išlo o dôležitý krok v príprave na stretnutia play off. Zdolali sme veľmi silný tím vo vyrovnanom zápase. Rozhodlo asi nasadenie v obrane. Vykonávali sme všetko, čo od nás tréner vyžadoval. Hrali sme od začiatku do konca sústredene, napokon nám to prinieslo víťazstvo," zamyslel sa nad duelom domáci Josh Nofflet. 

Chlieb sa podľa očakávania lámal v poslednej štvrtine, v ktorej dlho viedol hosťujúci Inter. Vyrovnanie prišlo necelých 150 sekúnd pred koncom, keď Summers trojkou vyrovnal na 78:78. Už sa napokon zdalo, že Vlahovič zlomil odpor súpera trojkou na 85:81 z pohľadu hostí, ale zdanie klamalo. Levice rýchlo vyrovnali, k Summersovi sa pridal jeho krajan Nofflet. Práve on sa stal aj autorom víťazného pokusu na 87:85. Zverenci trénera Olivera Vidina mali až dva pokusy na vyrovnanie, prípadne otočenie nepriaznivého stavu. Kinney však zahodil svoju prihrávku do autu a Vlahovič svoj záverečný pokus nepremenil. "Zobral som poslednú strelu na seba. Niekedy padne, niekedy nie. Musíme si zobrať z tohto stretnutia pozitívne veci a pripraviť sa na play off. Táto prehra nám nespôsobí nejaké problémy, išlo o normálny zápas. Nechcem, aby sa niekto urazil, ale myslím si, že Levice vyhrali šťastne. Treba však povedať, že si to zaslúžili," dodal k zápasu Vlahovič. 

Samotný výsledok však výraznejšie neprehovoril do tabuľky, Levičania zostali na štvrtom mieste a Inter na druhom, kde má všetko vo svojich rukách. Srbský rozohrávač si na záver pochválil atmosféru v zaplnenej levickej hale: "Rád hrám v Leviciach, pretože je tu plná hala, pri čom sa cítim o čosi komfortnejšie. Rád hrám pred veľkou kulisou."

Highlighty zo zápasu Levice: - Inter: 

Foto: Lukáš Droppan