Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Nováčik z Lučenca sa snažil aj napriek úzkej rotácii vzdorovať favoritovi, no napokon prehral s Interom v druhom štvrťfinálovom stretnutí play off 66:79.

Domáci basketbalisti povzbudzovaný plnou halou začali stretnutie zle, v štvrtej minúte prehrávali 1:11. Skóre však dokázali otočiť vo svoj prospech, keď dokázal v jednom momente vyhrávať aj o šesť bodov (47:41). Potom však prišla 19-bodová šnúra hostí, ktorá sa ukázala ako kľúčová pre konečný výsledok zápasu. „V druhom polčase nám už trochu došli sily, nevládali sme už ako na začiatku, Inter má širšiu lavičku a dokázal to využiť. Zo začiatku súperovi nepadali strely, potom už strieľal presnejšie. My sme na začiatku hrali lepšie, boli sme nabudení, išli sme do toho na sto percent. Postupom času sme trochu strácali istotu, nepadli nám nejaké strely a Inter to najmä v poslednej štvrtine využil. Ale aj po prehre nám fanúšikovia tlieskali, lebo cítili, že sme do toho dali všetko. Takú atmosféru som ešte nezažil,“ hodnotil stretnutie domáci kapitán Branislav Pipíška.

Na lučeneckej palubovke už Inter raz v tejto sezóne pohorel a náročné to mal aj v druhom štvrťfinálovom stretnutí. Svoju pozíciu si však uhájil, aj keď podobne ako v sobotu, sa im ani tentoraz nevyhli menšie zaváhania. „Zápas sme rozohrali výborne, koncentrácia bola na vysokej úrovni, viedli sme 11:1. Potom sme sa zbytočne začali venovať rôznym veciam, koncentrácia odchádzala. Diváci tlačili Lučenec k výbornému výkonu. Chvíľu sme hrali dobre, chvíľu sme robili zbytočné chyby. Stretnutie bolo viac-menej vyrovnané. Nám však patril záver a aj preto sme vyhrali,“ povedal o stretnutí krídelník Interu Tomáš Mrviš.

Lučenec bude mať veľmi ťažkú úlohu vrátiť sa do série. S favorizovaným Interom prehráva 0:2, v sobotu je na programe zápas na Pasienkoch. „Ešte stále nie je 0:3, uvidíme čo sa bude dať urobiť. Nemáme čo stratiť, môže to byť náš posledný zápas sezóny, dáme do toho všetko, zabojujeme, budeme sa snažiť Inter potrápiť,“ netají odhodlanie Pipíška.  

„Žlto-čierni“ chcú samozrejme sériu čo najskôr ukončiť, na ich strane sú všetky predpoklady. „Samozrejme, že to chceme ukončiť už v sobotu. Lučenec sa však neporazí sám, takže k tomu musíme pristúpiť s maximálnou vážnosťou. Bolo by dobré postúpiť už po treťom zápase, lebo by sme mohli ušetriť ďalšie sily pred semifinálovou sériou,“ vyslovil želanie Mrviš.

Čo ukázal zápas: O výsledku stretnutia rozhodlo viacero faktorov, okrem 19-bodovej šnúry Interu, aj úspešnosť streľby za dva body. V tej Lučenec zlyhal, len 31% pokusov si našlo cestu do koša, zatiaľ čo hostia premenili 55% pokusov. Dôležitá bola aj lavička, hosťujúci hráči zaznamenali 31 bodov, na domácej strane svietilo po zápase v tomto ukazovateli číslo 10.

Highlighty zo zápasu Lučenec – Inter:

Foto: Jozef Mikuš