• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Levickí Patrioti si postrážili výhodu domáceho prostredia, basketbalistov VŠEMvs Karlovka Bratislava zdolali bez väčších problémov 79:56.

Vstup do boja o ďalšie dva body sa začal vo vysokom tempe, ale na oboch stranách bolo v úvode mnoho nepresností. Začiatok zápasu zhodnotil aj pivot Karlovky Roman Vido: „Pomalší začiatok, čo sa týka bodov, v podstate ani v celom zápase ich nepadlo nejako extra veľa. Nám to nepadalo zo začiatku vôbec, ani z vonku, ani z vnútra. Trápili sme sa, ale to hovorí aj tých 56 bodov. Myslím si, že na Levice 79 bodov u nich doma nie je až také zlé, ale bohužiaľ, ako hovorím, v tom útoku to trošku viazlo.“

Levičanom sa napokon podarilo si utvoriť menší trhák a v 5. minúte viedli už 10:2. „Nejako sme sa nevedeli od začiatku do toho dostať a vlastne aj celý zápas. Trápili sme sa hlavne v útoku, minuli sme veľa otvorených striel, ale tým, že sme mali kvalitnú obranu, tak sme to nejako zdolali,“ povedal na margo zápasu hráč Patriotov Martin Bachan. O tri minúty neskôr nastalo prvé dvojciferné vedenie v zápase 16:6 pre domácich. „Myslím si, že sme boli až prekvapení, koľko veľa sme mali otvorených striel. Bolo to hlavne zónou súpera, lebo nie každý súper hrá proti nám zónu, pri ktorej sa viac otvárajú strely z diaľky,“ dodal Bachan.

Aj v druhej štvrtine to nebol oku lahodiaci basketbal, skóre pribúdalo len veľmi pomaly na oboch stranách. Levice si zápas poctivo kontrolovali a súpera nepustili k výraznejšiemu tlaku. „Myslím si, že nakoniec rozhodla naša obrana, lebo sme im dovolili nastrieľať len málo bodov a to rozhodlo. Tréner chce vždy od nás tvrdú, agresívnu obranu, aby sme udržali súpera na čo najmenšom počte bodov. Myslím si, že sa nám to podarilo,“ vyjadril sa k duelu levický krídelník. Do šatní sa odchádzalo za stavu 37:23 pre domácich.

Po prestávke sa začalo hrať viac ofenzívnejšie, do zápasu to prinieslo oživenie. Levice si však stále držali dvojciferný náskok, šnúrou 8:0 sa odtrhli na najvyšší rozdiel v zápase – 55:36. „Tretia štvrtina bola najslabšia, už v druhej štvrtine dali Levice nejakých 10 bodov v rade a tam nám odskočili, čo bol možno taký prvý zlom. Mávame tretie štvrtiny síce slabšie, ale vieme to potom dohnať, no dnes sa to u takého súpera ako sú Levice nepodarilo. Skúšali sme rôzne obrany, oni však doskakovali strašne veľa lôpt, čo si myslím, že bol hlavný rozdiel medzi tímami,“ okomentoval tretiu štvrtinu Vido. Priebeh sa bez väčších starostí vyvíjal dobre pre levický tím, čo potvrdzuje aj stav po tretej štvrtine - 61:45.

Záverečná 10-minútovka sa už pokojne dohrávala, hostia sa nenadýchli už k žiadnemu tlaku, respektíve vôli urobiť niečo s vývojom zápasu a vedenie Patriotov sa dostalo cez hranicu 20 bodov. Karlovka aj napriek prehre vidí pozitívum. „Každému jednému mladému chlapcovi, čo je v našom tíme môže pomáhať každý jeden zápas, či to je proti Interu alebo proti Spišskej. Zbierajú skúsenosti a keď to je takýto súper ako Levice, Košice, Inter alebo hociktorý iný tím, ktorý hrá nad nami, tak sa od nich môžu chalani len učiť. To je v podstate taký malý cieľ Karlovky - vychovať hráčov. Chalani si berú z takýchto zápasov čo najviac, pozerajú si aj tých hráčov, čo hrajú proti nám a niečo sa priučia,“ dodal na záver Roman Vido.

Highlighty zo zápasu Levice - Karlovka: 

Autor: Romana Zsigová, zdroj: basketballevice.sk

Foto: Lukáš Droppan