• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti BC Prievidza potvrdili, že začiatok roka 2018 ich zachytil vo výbornej forme. Tento fakt potvrdili aj vo Svite, v priamom súboji o štvrtú pozíciu zdolali Iskru 85:77.

Domáci basketbalisti pri tom začali lepšie, v tretej minúte druhej štvrtiny viedli 30:21. Vedenie však neudržali, polčas prehrali o tri body. „Zo začiatku sa zápas pre nás vyvíjal vcelku priaznivo, súper však stav dosť skoro vyrovnal. V druhom polčase išiel BC do vedenia, my sme sa doťahovali, ale nepodarilo sa nám už rozdiel zmazať. Veľký rozdiel medzi oboma tímami bol v úspešnosti streľby spoza trojkového oblúka. Kým my sme premenili len dva pokusy, hostia zaznamenali 12 trojok. To je rozdiel 30 bodov. Nedokázali sme to vykompenzovať streľbou spod koša,“ hodnotil duel tréner Iskry Michal Madzin.

Prievidza sa otriasla z výraznej 29-bodovej prehry na palubovke Interu. V dôležitom zápase na ihrisku tabuľkového suseda zabrala naplno, čím len potvrdila dobrú formu. Z deviatich zápasov totiž zvíťazila osemkrát.

„Na Interi sme vôbec nehrali to, čo ostatné zápasy. Som veľmi rád, že sme na to rýchlo zabudli a poctivo sa pripravili na Svit. Zápas bol náročný, vedeli sme, že vo Svite sa hrá ťažko. Boli sme však dobre pripravení a sme radi, že sme zvíťazili. Snažíme sa, aby sme mali čo najlepšie umiestnenie po základnej časti,“ povedal autor 18 bodov Martin Bílik.

V priebehu sezóny Svit bojoval aj o priebežné tretie miesto, teraz to vyzerá skôr na umiestnenie za prvou štvorkou po základnej časti Eurovia SBL. Môžu za to aj štyri prehry z ostatných piatich zápasov. Najmä domáce s Interom, Levicami a Prievidzou môžu „podtatrancov“ mrzieť.

„Boli to veľmi ťažké zápasy. Myslím si, že ani v jednom z týchto duelov sme neboli oveľa slabší ako náš súper. Mal som aj pocit, že v niektorých dueloch nám trochu chýbali fyzické sily. Potrebujeme sa dať dokopy tak, aby sme našli našu energiu. Potom sa budeme môcť prezentovať hrou, ktorou sme tešili našich fanúšikov počas väčšiny sezóny,“ dodal Madzin.

Prievidza pokračuje v dobrej fazóne, pridáva výhru za výhrou. Aktuálne jej patrí štvrté miesto a môže ešte zabojovať aj o lepšie umiestnenie po základnej časti súťaže.

„Ešte máme dosť zápasov pred play off, pokračujeme ďalej v našej práci. Sme zohratí, rozumieme si na ihrisku aj mimo,“ uzavrel Bílik.

Čo ukázal zápas: Ako naznačil tréner Svitu, bolo to premieňanie pokusov za tri body. V tomto smere zaznamenala Prievidza o 30 bodov viac. Inak boli „medvede“ lepšie vo väčších ďalších ukazovateľov.

Hráči zápasu: V žlto-modrom drese sa už tradične darilo Pavlovi Lošonskému, v zápase sa prezentoval 18 bodmi, 7 doskokmi, 2 asistenciami a 2 ziskmi. Hostí potiahol najvýraznejšie Grant Sitton, autor 23 bodov, 6 doskokov a 2 zisky.

Čo ďalej: Svit čaká už v piatok dohrávka 19. kola, predstaví sa na Pasienkoch proti Interu. Prievidza odohrá v tradičnom termíne svoj zápas, v sobotu si zmeria sily s Komárnom.

Highlighty zo zápasu Svit – Prievidza:

Foto: Daniel Faix