Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

MBK Rieker Com-Therm Komárno opäť potvrdilo, že to v domácom prostredí na svojich súperov vie. V šlágri 30. kola Eurovia SBL odchádzali s prehrou 78:80 po predĺžení hráči BC Prievidza.

 

 

Domáci viedli ešte päť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času 69:66, ale trojka Granta Sittona poslala zápas do predĺženia. V ňom mohli vyhrať aj hostia, ale všetky nádeje Prievidze zmaril nešportový faul Glasgowa 20 sekúnd pred koncom extra času.

„Vedeli sme, že nastupujeme proti tímu, ktorý má výbornú formu. Určite im pomohlo aj to, že vyhrali vo Svite. V prvom polčase sme súpera udržali na 34 bodoch. Držali sme s nimi krok a napokon to vyústilo do predĺženia. Potom už išlo len o jednu loptu. My sme to zvládli, som rád,“ hodnotil stretnutie domáci Saša Jankovič.

Prievidza prehrala v Komárne aj v prvom vzájomnom zápase tejto sezóny, aj vtedy muselo rozhodovať predĺženie.

„Určite nás prehra mrzí. O to viac, že to bolo opäť po predĺžení. Zápas to bol dobrý, kvalitný z oboch strán. Vyhrať však mohol len jeden tím. Nakoniec to bol náš súper, ktorý využil lepšiu koncovku,“ povedal po zápase krídelník Prievidze Jaroslav Musil.

Komárno potiahol 17 bodmi a 18 doskokmi Miles Bowman, v doskokoch vynikal aj Prievidžan Marek Jašš, keď sa zmocnil 15 lôpt. „Obuvníci“ sa priblížili na jednu výhru k piatemu Svitu. V sobotu ich práve s týmto súperom čaká možno kľúčová bitka.

„Stále sa pozeráme aj na štvrté miesto, na ktorom je Prievidza. Reálnejšie však pre nás vyzerá boj o piatu pozíciu, kde je Svit. Myslím si však, že je takmer jedno či skončíte v základnej časti piaty alebo šiesty. Zaujímavejšie vyzerá štvrté miesto, ktoré by zabezpečilo domáce prostredie v prípadnom rozhodujúcom stretnutí prvého kola play off. Skúsime ešte vylepšiť formu pred play off a budeme sa sústrediť najmä na nejaké víťazstvo aj na palubovke súpera. To by nám mohlo potom pomôcť v sebavedomí vo vyraďovacej časti,“ zamyslel sa Jankovič.

Prievidza vychytila výbornú formu. Z desiatich predchádzajúcich zápasov vyhrali osem. Pred play off je to pre tím z Hornej Nitry dobrá správa.

„V porovnaní so začiatkom sezóny sme zomknutejší. Každý pochopil akú úlohu má v družstve. Prehra v Komárne mrzí aj preto, že sme sa mohli dotiahnuť na Levice, ktoré prehrali v Handlovej. Do konca základnej časti súťaže ešte zostáva šesť kôl. Ešte tam bude možnosť zabojovať aj o tretie miesto,“ dodal Musil.

Čo ukázal zápas: Na jednej strane, lepšia úspešnosť Komárna za dva body. Na strane druhej, v streľbe za tri body bola lepšia Prievidza. Kľúčová však bola úspešnosť trestných hodov, domáci zahodili osem možností (72%), ale hostia až jedenásť možných bodov (47%)

Hráči zápasu: Za Komárno určite Miles Bowman so 17 bodmi, 18 doskokmi a 2 ziskmi. Na hosťujúcej strane sa darilo s 24 bodmi a 9 doskokmi Jarquezovi Smithovi.

Čo ďalej: Komárno čaká repríza minuloročného finále, v stredu sa totiž predstavia na palubovke Interu. Prievidzu čaká ďalší diel hornonitrianskeho derby, tentoraz privítajú Handlovú pred svojim publikom.

Highlighty zo zápasu Komárno – Prievidza:

Foto: Karol Scholtz