• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V 33. kole Eurovia SBL si na domácej palubovke opäť zmerali sily Levickí Patrioti so Spišskou Novou Vsou. Z duelu si Levičania odniesli ďalšie dva body, nad Spišiakmi vyhrali bez väčších problémov 105:78.

Úvodné minúty zápasu sa podľa všetkého nevyvíjali tak, ako si to oba tímy predstavovali. Z oboch strán prichádzalo mnoho nepresností, no napriek tomu sa Levice nenechali znechutiť a hneď zobrali zápas do vlastných rúk. „Myslím si, že sme proti Spišskej odohrali dobrý zápas. Vedeli sme, že tento zápas nemôžeme zobrať na ľahkú váhu, musíme sa sústrediť celých 40 minút a práve to sa nám podarilo. Dôležitá bola hlavne naša obrana,“ vyjadril sa k výhre hráč Levíc Garrick Sims. Už na konci prvej štvrtiny viedli Levičania 31:15.

Patrioti nepustili súpera výraznejšie presadiť sa ani v druhej štvrtine. „Naša obrana je katastrofálna. Levice majú o triedu lepšie družstvo, takže sa dá povedať, že to bola pre nich taká povinná jazda,“ zhodnotil výkon rozohrávač Spišskej Novej Vsi Matej Majerčák. Do polčasu Levice zvýšili náskok na 61:35.

Spišiaci sa však nevzdávali, až do konca zápasu sa snažili bojovať. „Myslím si, že sa ukázalo, že Levice majú veľmi kvalitné družstvo. Doma hrajú fantasticky a majú výbornú kulisu. Ťažko sa tu vyhráva aj lepším družstvám, ako nám. Povedal by som, že v druhom polčase sme zlepšili svoju hru, začali sme si to viac užívať, ale napokon nás opäť sklamala naša obrana,“ dodal k zápasu Majerčák. Na konci tretej štvrtiny bol stav jednoznačný - 85:54.

Pre Levičanov to bola z pohľadu tabuľky dôležitá výhra, čo potvrdil aj Sims: „Zápas so Spišskou ukázal, že chceme ísť naplno, dávať do toho viac energie a baviť sa basketbalom. Cítim, že sme ako rodina a vždy si kryjeme navzájom chrbát. Verím, že tréner Hojč bol spokojný s našim výkonom. Pred zápasom nám taktiež pripomenul, že musíme hrať tak, akoby už bolo play off. Toto víťazstvo je pre nás akási príprava pred play off. V tabuľke sa momentálne bijeme o miesto s Košicami. Ak sa nám podarí zaujať druhé miesto s výhodou domáceho prostredia, tak o to viac sa musíme sústrediť na každom zápase a postrážiť si výsledok, čo bude prioritne naším cieľom.“

Spišiakom sa nevyhli viaceré rošády v tíme, no podľa Majerčáka to nie je problémom: „Nemyslím si, že nie sme zohratí. Noví hráči sú už s nami nejaký ten mesiac, to je dostatočná doba na zohranie sa. Jednoducho, náš tím nemá kvalitu ako majú Levice. Držím Leviciam palce v play off.“

Levice nakoniec potvrdili úlohu favorita, domáci fanúšikovia sa mohli tešiť z vysokej výhry 105:78. „Po dlhšej prestávke sme sa opäť dostali do kolotoču tréningov. Musíme zlepšovať našu tímovú obranu a navzájom si pomáhať, komunikovať a hrať čoraz viac agresívnejšie, čo sa nám podarilo ukázať v predchádzajúcich dvoch zápasoch. Verím, že menší oddych tímu pomohol. Vždy padne vhod, keď si telo oddýchne a strávite nejaký ten čas aj s rodinou a priateľmi. Bolo dobré, že sme sa všetci vrátili v dobrej forme. Napriek tomu však nezabúdame, že musíme stále tvrdo pracovať, play off je za dverami a my musíme byť pripravení,“ dodal na záver Sims.

Highlighty zo zápasu Levice - Spišská Nová Ves: 

Autor: Romana Zsigová, zdroj: basketballevice.sk

Foto: Lukáš Droppan