• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj napriek oklieštenej zostave, neponechal víťaz základnej časti Inter Bratislava nič na náhodu, v prvom stretnutí štvrťfinálovej série zvíťazil nad MBK Handlová jasne 98:64.

„Od začiatku sme chceli potvrdiť tabuľkové postavenie pred play off. Agresívnou hrou v obrane a kolektívnym poňatím v útoku sme zvyšovali náskok. Po polčase sme si ešte povedali, že zaberieme, aby neprišla nejaká neočakávaná situácia a aby sme si postrážili výhru. Už sme sa tešili na play off, premietlo sa to aj do zápasu. V poslednej štvrtine nám padli niektoré otvorené strely, súper už bol trochu demotivovaný, hralo sa nám ľahšie a s prehľadom sme vyhrali,“ hodnotil krídelník domácich Marek Kozlík.

Handlová síce pricestovala do hlavného mesta bez zraneného amerického krídelníka Marcusa Tyusa, ale v prvom polčase ešte dokázala so súperom ako tak držať krok. Kvalita a šírka lavičky sa začala ukazovať až po polčasovej prestávke.

„Inter ukázal kvalitu, svoje silné stránky. Od začiatku zápasu dobre bránil. Po polčase bolo o 16 bodov. V poslednej štvrtine nám trochu odišla koncentrácia, prestriedali sme. Aj preto ešte domáci navýšili svoj náskok. Mrzí ma to, mohli sme ten záver zvládnuť lepšie,“ povedal kapitán Handlovej Ondrej Haviar.

Bratislavčania ešte stále nie sú zdravotne v optimálnej pohode. Dlhšiu dobu nemôžu počítať so službami Stefana Matoviča, v poslednom kole základnej časti sa k nemu pridal ďalší legionár Goran Bulatovič. Hneď na úvod play off nedohral stretnutie Richard Grznár. No ani tieto fakty nepriniesli prekvapenie na úkor favorita.

„Bulatovič by mal od pondelka začať trénovať, takže uvidíme ako na tom bude, Matovič do zápasu v Handlovej ešte pravdepodobne nezasiahne. Zápas nedohral ani Grznár, ktorý bol po strete otrasený a aj preto striedal. Handlovú nepodceňujeme, ale samozrejme v stredu chceme vyhrať,“ dodal Kozlík.

 

Handlová ešte nevyhrala v tejto sezóne zápas s Interom, vo všetkých prípadoch z toho boli jednoznačné triumfy. To by však rád „Baník“ v stredu doma zmenil.

„Určite by sme nechceli odohrať s Interom podobné zápasy ako boli tie predchádzajúce domáce. Budeme bojovať, budeme sa snažiť viac využiť výhodu domáceho prostredia. Verím, že nás podporia aj diváci. Skúsime Inter potrápiť oveľa viac ako tomu bolo doteraz v tejto sezóne,“ uzavrel Haviar.

Čo ukázal zápas: Handlová by bola vyrovnaným súperom, ak by sa strieľalo len za dva body. Lenže Inter dominoval v streľbe za tri body, kde získal až o 27 bodov viac. Pre „žlto-čiernych“ hovoril aj kolektívnejší výkon a tiež menší počet strát.

Hráči zápasu: Stopercentnú streľbu z poľa predviedol v drese Interu Nemanja Barač, okrem 18 bodov pridal aj tri doskoky a dva zisky. U hostí to vychádzalo Bojanovi Stanojevičovi, v zápase sa prezentoval 15 bodmi, 3 doskokmi a 5 asistenciami.

Highlighty zo zápasu Inter – Handlová:

Foto: Vladimír Dorňák