Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Na oboch stranách boli citeľné straty, no v zápase Interu so Svitom sa s nimi napokon popasovali lepšie „žlto-čierni“. Zverenci trénera Olivera Vidina mali výborný finiš, víťazstvo 69:58 znamenalo nielen udržanie prvého miesta v tabuľke, ale aj domácej neporaziteľnosti v aktuálnom ročníku.

Treba však povedať, že „Podtatranci“ nepredali kožu ľahko. Favorizovaného súpera sa nezľakli, v šiestej minúte viedli 12:4 a ešte v 28. minúte bol stav vyrovnaný 50:50. Lenže v koncovke im evidentne došli sily, záverečnú štvrtinu totiž prehrali 8:17.

„Nebolo to pre nás ľahké stretnutie. Hráči Svitu veľmi dobre bránili. neumožňovali nám zaznamenávať ľahké koše. Nedarila sa nám príliš streľba, vyskytli sa aj nejaké chyby. Ale so ziskom dvoch bodov môžeme byť samozrejme spokojní,“ hodnotil domáci krídelník Tomáš Mrviš.

Svitu pre chorobu chýbal ich najlepší strelec Saša Avramovič. V Bratislave napriek tomu Iskra prekvapila nebojácnym výkonom.

„Veľmi dobre sme začali. Tri štvrtiny sme odohrali vyrovnaný zápas. Hrali sme tímovo, posúvali sme si lopty. Myslím si, že v poslednej štvrtine nám už došli sily, stratili sme nejaké lopty, Inter to využil a získal rozhodujúci náskok. Už sa musíme koncentrovať na sobotu, keď doma privítame Handlovú. Dúfam, že sa dáme aj zdravotne dokopy a najbližší zápas zvládneme,“ povedal krídelník Iskry Stanislav Baldovský.

Inter si udržal domácu neporaziteľnosť a po Leviciach zdolal v krátkom čase aj ďalšieho náročného súpera, tentoraz aj bez absentujúcej dvojice Nemanja Barač a James Kinney . Na čele si tak drží menší náskok pred úradujúcim majstrom.

„Zabojovali sme, aj keď sa nám strelecky nedarilo tak, ako sme zvyknutí. Pridali sme kolektívnejšiu hru, lopta išla viac z ruky, zrýchlili sme to a výsledkom bol zvládnutý záver duelu. Bolo to o to dôležitejšie, že nám to vyšlo v rozhodujúcich fázach stretnutia,“ vyjadril sa Mrviš.

Svit po sérii piatich výhier dvakrát prehral. Avšak na ihriskách tímov, odkiaľ sa body zväčša nevozia.

„Musíme si uvedomiť, že sme prehrali v Leviciach a v Bratislave na Interi. To sú dva vedúce tímy tabuľky. Na ich palubovkách sa príliš často nevyhráva. Myslím si, že sme ani v Bratislave nejako výrazne nesklamali. Podali sme kolektívny výkon. Pokiaľ sme fyzicky vládali, súperovi sme vzdorovali. v poslednej štvrtine sa nám už príliš nedarilo. Ideme ďalej, sústredíme sa na ďalší priebeh súťaže,“ uzavrel Baldovský.

Highlighty zo zápasu Inter – Svit:

Foto: Ján Luky