• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Domáci Lučenec alebo hosťujúca Handlová? Bolo jasné, že jeden tím bude mať sobotňajší večer príjemnejší, keďže ukončí dlhé čakanie na víťazstvo. Spokojnejší boli napokon hráči MBK, na palubovke nováčika zvíťazili po tuhom boji 77:72.

 

Handlovčania ukončili osemzápasové čakanie na dvojbodový zásah, nováčik si zaknihoval naproti tomu ôsmu prehru za sebou. Dôležitosť súboja bolo možné cítiť už od prvej minúty, hostia sa rýchlo ujali vedenia, ale domáci nezložili zbrane. Pred záverečnou štvrtinou dokonca viedli rozdielom jediného koša, ale zverenci trénera Petra Tordu tentoraz úspešne zvládli koncovku.

„Počas zápasu sme sa dostali aj do nepriaznivých stavov, museli sme dobiehať vedenie súpera. To nás fyzicky vyčerpávalo. Mali sme v stretnutí aj fázy, keď sme neboli úplne skoncentrovaní. Pred koncom sme prehrávali o tri body, mali sme tri otvorené strely za tri body, nepodarilo sa nám však premeniť ani jeden z týchto pokusov. Aj preto Handlová zvíťazila,“ začal s hodnotením duelu domáci kormidelník Tibor Jány.

Tím z hornej Nitry tak odčinil novembrové zaváhanie z domácej palubovky, keď umožnil nováčikovi zaznamenať doteraz jediné víťazstvo v aktuálnom ročníku.

„Som veľmi rád, že sa nám podarilo konečne vyhrať. Odhliadnuc od toho, že sa tak stalo na pôde posledného mužstva tabuľky. Podstatné je, že sa nám podarilo získať dva body. Hodnotnejšie je to zasa o to, že sme zvíťazili na palubovke súpera. Ďakujem spoluhráčom, že do toho dali maximum a verím, že táto výhra nás naštartuje k lepším výsledkom,“ povedal 18-bodový krídelník Handlovej Filip Halada.

Lučenec je aj naďalej na poslednom mieste tabuľky, z 15 odohraných zápasov zvíťazil len v jedinom prípade a čoraz viac sa mu tak začínajú vzďaľovať pozície zaručujúce účasť v play off. Družstvu nepomohli ani hráčske zmeny, ani zmena na lavičke, keď nahradil skúseného Chorváta Rudolfa Juga dobre známy Tibor Jány. Pod jeho taktovkou síce prišli zlepšené výkony, no ani raz nepriniesli víťaznú bodku.

„Cieľom je vybojovať si účasť v play off. Snažím sa prerobiť mužstvo k svojej filozofii. Stanovili sme si nejaké pravidlá, ale ťažko hodnotiť prácu po troch dueloch. Ale ľudia, ktorí videli aj predchádzajúce zápasy, to hodnotili pozitívne, hovorili, že nastala zmena k lepšiemu. Hru hodnotili ako organizovanejšiu. Hráči sa už postupne zoznamujú s tým, čo chcem a myslím si, že prejavujú záujem sa touto cestou vydať,“ dodal Jány.

Handlovú čaká pred vianočnými sviatkami ešte jeden zápas, pre Filipa Haladu veľmi špecifický. Do baníckeho mesta zavíta v stredu Komárno. Práve s MBK oslavoval český krídelník v roku 2015 majstrovský titul.

„Komárno sa v tejto sezóne trocha trápi, sú zvyknutí na lepšie výsledky. Majú skúseného trénera Miljana Čuroviča, ktorý ma trénoval počas majstrovskej sezóny. Pre mňa bude tento súboj iný ako proti ostatným tímom, lebo v Komárne som prežil krásne sezóny. Určite sa na nás veľmi dobre pripravia. Očakávam vyrovnaný zápas do poslednej sekundy. Verím, že s víťazným koncom pre nás,“ uzavrel Halada.

Highlighty zo zápasu Lučenec – Handlová:

Foto: Facebook