• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Oba tímy potrebovali bodovať, no víťaz mohol byť len jeden. Dlho to vyzeralo, že dva body si povezú hostia z Prievidze, ale domáca Spišská Nová Ves zvládla lepšie záverečnú 10-minútovku. V nej otočila stretnutie na svoju stranu a napokon zvíťazila 81:73.

Dôležitosť dvoch bodov sa preniesla aj na palubovku, dosť vypätý zápas priniesol zaujímavé dianie. Prievidzi sa darilo pod košom, mala lepšiu streľbu, ale svoje čakanie na víťazstvo neprerušila. „Bol to tvrdý zápas od oboch tímov, ale Spišská Nová Ves premenila dôležité útoky v záverečnej štvrtine. Najskôr sme sa držali zápasového plánu, ale potom prišli kľúčové strely od Spišskej Novej vsi, ktoré zmenili v záverečnej časti zápas,“ vyjadril sa k zápasu hosťujúci Jahmal Jones.

Spišiaci totiž trpezlivo vyčkávali na svoju šancu, nezľakli sa ani v momente, keď v tretej štvrtine prehrávali o osem bodov. Záverečná 10-minútovka bola totiž v ich réžii, najskôr zrovnali stav duelu a napokon ho doviedli aj do víťazného konca. Veľký podiel na cennom triumfe mal 26-bodový Adam Antoni: Bol to pre nás veľmi ťažký a vyrovnaný zápas, tak ako aj v Prievidzi. Museli sme ho vyhrať, aby sme si zaistili pozíciu na Slovenskom pohári, a to sa nám podarilo. Sme radi, že nás ľudia prišli podporiť. Rozhodujúca bola určite agresívna obrana a dobré rozhodnutia v útoku. Vytvorili sme si niekoľkobodový náskok dobrou hrou a ten sme si na konci udržali. Dobrá obrana bola rozhodujúca. Mojou hlavnou úlohou bolo brániť Derksena, ktorý patrí k lídrom Prievidze, a nie strieľať trojky. Myslím si, že Prievidza sa viac sústredila na iných hráčov v našom tíme, ja som zostával dosť voľný a mal som otvorené strely. Ale pravdou je, že mi tie voľné pozície vytvorili spoluhráči. Keď hríč trafí prvú, druhú trojku, tak potom si už verí.“

Trojzápasovú víťaznú sériu ukončili tak zverenci trénera Georgiosa Bitznanisa. Výhrou si totiž nevybojovali len účasť na Slovenskom pohári po dlhej odmlke, ale v tabuľke sa posunuli na šiestu pozíciu. „Pre nás je to veľmi dôležitá výhra. Potvrdili sme si účasť na Slovenskom pohári. Ako asi všetci vedia, tak Spišská sa už pár rokov nezúčastnila na turnaji o Slovenský pohár. Tohto roku sme konečne tam a určite sme všetci radi, že sa nám to podarilo,“ neskrýval nadšenie Antoni.

Prievidza naproti tomu zaknihovala už štvrtú prehru za sebou, čím sa jej nielen vzdialila prvá štvorka, ale blízko začínajú byť aj tímy na šiestom, respektíve siedmom mieste. „Ak chceme ukončiť sériu prehier, tak musíme hrať kolektívne a nájsť spôsob, ako sa počas sezóny zlepšiť. Vianočné sviatky nám pomôžu pri prečistení našich myšlienok,“ zakončil Jones.

Foto: Vladimír Králik