• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Výhra s poradovým číslom 28 a tretia v priebehu štyroch dní. Inter Bratislava zvládol náročný týždeň na jednotku, keď zastavil rozbehnutý Lučenec a po výsledku 81:66 uhájil priebežné prvé miesto v tabuľke.

„Novohradčania“ však na Pasienkoch potvrdili, že ich vynikajúci štart do sezóny nie je dielom náhody. Po väčšinu času sa totiž držali v hre, sedem minút pred koncom prehrávali len o päť bodov – 60:65. Inter sa však dokázal vysporiadať aj s absenciou dvoch pivotov Michala Čekovského a Michaela Fuseka, v koncovke zabral a napokon si postrážil víťazstvo.

„Lučenec hral veľmi fyzicky a veľmi dobre. Neboli sme z toho prekvapení, boli sme pripravení na to, že je to iný tím ako bol v minulej sezóne. Na konci sme zabojovali, zahrali sme dobre aj my a zaslúžene sme vyhrali. V útoku sme v rozhodujúcich chvíľach zlepšili koncentráciu, strácali sme menej lôpt, dôležitá bola aj naša kvalitná obrana. Aj tá nás doviedla k ďalšiemu víťazstvu,“ zhodnotil duel kapitán domácich Goran Bulatovič.

Po domácich výhrach nad Komárnom a Prievidzou si Lučenec veril aj v hlavnom meste. Do karát im hral najmä fakt, že pre „žlto-čiernych“ to bolo tretí ligový duel v priebehu 72 hodín. Nebyť horšej streľby za tri body, tak mohol byť výsledok oveľa priaznivejší.

„Myslím, že tento zápas bol pre náš mladý tím veľkým testom a možnosťou nabrať skúsenosti. Hrali sme proti majstrovi ligy, mohli sme si vyskúšať vyššiu úroveň hry. Zoberieme si z prehry nejaké ponaučenie, vylepšíme niektoré chyby, ktoré sme urobili. Dôležité je zostať pozitívni a bojovať v ďalších zápasoch,“ uviedol s 19 bodmi najlepší strelec Lučenca Melsahn Basabe.

IMG 1620

Inter zatiaľ úspešne ladí formu na skupinovú fázu Európskeho pohára FIBA. Boj s nahusteným programom zvládajú zverenci trénera Aramisa Nagliča na jednotku, jedinou škvrnou sú pravdepodobne dlhodobejšie absencie pivotov Čekovského a Fuseka.

„Tri zápasy v priebehu štyroch dní som zažil pred štyrmi rokmi, keď sme tiež hrali Európsky pohár FIBA. Teraz je to o to ťažšie, že máme zranených hráčov. Máme úzku rotáciu, musíme ich nahrádzať. Bolo to náročné, ale hlavné je, že sme to zvládli,“ dodal Bulatovič.

IMG 2598

Za výbornou hrou Lučenca je aj tréner Peter Jankovič, ktorý mal doteraz viac skúseností so ženským basketbalom. Ukazuje sa však, že veľké výsledky môže v budúcnosti dosiahnuť aj s mužmi.

„Na jednej strane, aj nie je na škodu, že sme prehrali. Chlapci sa vrátia nohami na zem, nebudú lietať po dvoch výhrach v oblakoch. Musíme si uvedomiť, kde máme ešte slabiny. V základnej časti súťaže musíme odohrať 32 zápasov, vyhrali sme zatiaľ dva. Budeme ďalej tvrdo pracovať, lebo v situáciách, keď sa zápasy lámu, sa nemôžeme dopúšťať takých chýb, ako v zápase s Interom. Mrzí ma záver duelu, kde sme sa dostali na rozdiel piatich bodov. Nedodržali sme pravidlá, ktoré máme dané. Na konci nám zlyhal obranný doskok, tak skúsený tím ako je Inter, to využil. Neberiem túto prehru tragicky. Odohrali sme slušný zápas. Ideme s chuťou do ďalších súbojov,“ uzatvoril pozápasové hodnotenie kouč BKM.

Highlighty zo zápasu Inter – Lučenec:

Foto: Vladimír Dorňák