Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Inter Bratislava ladí fazónu na blížiacu sa skupinovú fázu Európskeho pohára FIBA, v ďalšej predohrávke SBL zaknihoval triumf nad zraneniami zdecimovaným Komárnom (95:77). V žlto-čiernom drese úspešne debutoval Richard Körner, aj s jeho pomocou zostáva majster naďalej bez prehry.

„Obuvníci“ opäť pricestovali len s osmičkou použiteľných hráčov, na širokú maródku sa pridal Lukáš Bolek (nedohral stretnutie s Prievidzou), k dispozícii však už bol skúsený Nenad Miloševič. Na Pasienkoch to dlho vyzeralo na jednoznačnú záležitosť domácich, ale v druhom polčase sa rozstrieľal za hostí Miles Bowman. V tretej štvrtine zaznamenal 20 bodov, celkovo mal na svojom konte 35. Aj s jeho výraznou pomocou to bola napokon prijateľná prehra o 18 bodov.

„Škoda tretej štvrtiny, kde sa súperovi mimoriadne strelecky darilo. Naša obrana nebola bez chýb, musíme si to pozrieť, aby sa niečo podobné nezopakovalo. Ostatné pasáže zápasu boli dobré. Poctivo sme si vybudovali náskok, hrali sme zodpovedne. Potom sme však poľavili, Komárno to využilo, dotiahlo sa na nás, ale záver sme k našej spokojnosti zvládli,“ hodnotil domáci Michal Baťka.

Pre „žlto-čiernych“ to môže byť výstraha pred blížiacou sa medzinárodnou konfrontáciou, keďže v druhom polčase mierne poľavili zo svojho inak vynikajúceho výkonu. Ich vedenie však bolo komfortné, preto sa nekonala žiadna dráma. Z individuálnych výkonov vyčnieval Bowman. Ako sme už vyššie napísali, postaral sa o 35 bodov, pri čom premenil všetkých 12 trestných hodov a pridal aj 8 doskokov.

 IMG 3228

„Bol to náročný zápas, v druhom polčase sme hrali omnoho agresívnejšie ako v prvej dvadsaťminútovke. Hrali sme potom kolektívnejšie, dokázali sme sa priblížiť na rozdiel 13 bodov, na viac to však už nestačilo. Mne sa celkom strelecky darilo, ale keďže sme prehrali, nie je to až také dôležité. Som hrdý na náš tím, že sme sa v oslabenom zložení nepoddali, aj keď to vyzeralo na vyššiu prehru. Napokon z toho je podľa rozloženia síl celkom prijateľná prehra,“ povedal najlepší strelec zápasu.

Vedenie úradujúceho majstra zaujalo deň pred zápasom, keď sa postaralo o prestupovú bombu. Z Brna stiahli slovenského reprezentanta Richarda Körnera, ktorý mal platný dvojročný kontrakt. Inter však využil klauzulu v zmluve, s rodákom z Košíc podpísal zmluvu na dva roky a zacelil tak dieru po dvojici zranených pivotov – Michaelovi Fusekovi a Michalovi Čekovskom.

„Snažil som sa to chlapcom príliš nekaziť. Sú zohratí, majú nacvičené signály. Ja sa do toho musím postupne dostať. V tretej štvrtine sme sa presvedčili, že musíme zapracovať na obrane. Aj keď treba povedať, že Bowmanovi to padalo, trafil 5 trojok zo šiestich pokusov. Pokúsim sa čo najskôr zapracovať do družstva, aby som tímu pomohol k ďalším víťazstvám,“ prezradila najnovšia akvizícia majstra.

 IMG 3276

Pre Inter bolo veľmi dôležité zaceliť priestor pod košom. V predchádzajúcich zápasoch mal kouč Aramis Naglič k dispozícii len dvojicu Michal Baťka a Lee Skinner. Vzhľadom na blížiace sa pohárové povinnosti a spolu s účinkovaním v SBL, je každý zdravý „kus“ pod košom mimoriadne dôležitý.

„Rišo s nami absolvoval dva tréningy, naskočil do rozbehnutého vlaku. Myslím, že sa v našom systéme rýchlo adaptuje. Je to šikovný hráč, určite mu to nebude dlho trvať. Pred vstupom do Európskeho pohára FIBA ešte odohráme zápas v Prievidzi, ktorý by nám v zlepšovaní súhry mohol pomôcť. Vhod padnú aj ďalšie tréningy. Nepochybujem o tom, že nám pod košom veľmi pomôže,“ uzavrel Baťka.

Highlighty zo zápasu Inter – Komárno:

Foto: Vladimír Dorňák