• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tradičné banícke derby sa opäť stalo korisťou Prievidze. „Bôbari“ uspeli u „krekáčov“ po výsledku 90:84 a svoju víťaznú sériu proti rivalovi natiahli už deväť zápasov. Handlovčania stále čakajú na prvý tohtosezónny triumf, v hornonitrianskej rivalite sa nedočkal výhry už dva a pol roka. 

Domáca družina okolo trénera Branka Maksimoviča nemohla počítať so zranenou dvojicou Filip Halada a Jakub Petráš, no i tak dlho a nebojácne vzdorovala vicemajstrovi. Zlomila ich až tretia štvrtina, v ktorej dovolili Prievidzi odskočiť na dvojciferný rozdiel. Ten si už „bielo-čierni“ v záverečnej časti postrážili a mohli si tak pripísať tretiu výhru do tabuľky.

„Chýbali nám zranení Halada a Petráš. Prvý polčas sme hrali dobre, s Prievidzou sme držali krok. Nevyšla nám však tretia štvrtina. Súper získal rozhodujúci náskok, ktorý sme už nedokázali stiahnuť. Dominovali v útočných doskokoch, z ktorých sa im potom darilo premieňať druhé šance. Bojovali sme, nechali sme na palubovke všetko, ale na lepší výsledok to nestačilo,“ hovoril domáci kapitán Jankovič.

Vzhľadom na udalosti z predošlého kola sa očakávalo vypäté banícke derby, našťastie však vyhral basketbal, ktorý sa hral v tradične špecifickej a výbornej atmosfére. Rivalita medzi Handlovou a Prievidzou stále zostáva živá, aj keď sa hráči menia.

IMG 9744

„Som rád, že som si mohol po prvýkrát zažiť banícke derby. Atmosféra zápasu bola vynikajúca, vytvorili ju fanúšikovia oboch táborov. O výsledku zápasu rozhodla tretia štvrtina. Zlepšili sme v nej obranu, Handlovú sme nepúšťali do jednoduchých zakončení a nám sa darilo zvyšovať náskok. Ten sme si už ustrážili. Mal som radosť aj z väčšej porcie minút, ktorú som dostal. Ale najdôležitejšie je samozrejme tímové víťazstvo,“ povedal rozohrávač hostí Matej Majerčák, v minulej sezóne ešte hráč Spišskej Novej Vsi.

Handlová bola v predsezónnych scenároch pasovaná na oveľa vyššiu pozíciu, tento scenár sa jej však zatiaľ nedarí napĺňať. Môže za to náročnejší žreb a zranenia v úvode sezóny. Aj preto svieti v kolónke výhier zverencov trénera Branka Maksimoviča nula a tím je aktuálne na predposlednom mieste tabuľky.

„Určite sme nečakali takýto úvod súťaže. S nejakou výhrou sme určite rátali, ale zatiaľ neprišla. Budeme tvrdo pracovať na tom, aby sa to zmenilo. Liga sa vyrovnala, nie je to jednoduché. Je však len začiatok sezóny, dáme sa dokopy a verím, že čoskoro prídu víťazstvá,“ dodal Jankovič.

IMG 9804

Prievidza sa naproti tomu ideálne vyrovnala s víkendovou kontumáciou, ktorú utŕžila za inzultáciu rozhodcu v zápase s Interom. Dvojbodová odpoveď prišla v ideálny čas, keďže triumf nad úhlavným rivalom má pre fanúšikov veľkú hodnotu.

„Boli sme sklamaní z toho, ako dopadol zápas s Interom. Myslím si, že sme mali šancu zdolať aj tohto súpera, ale predčasný koniec duelu nám neumožnil skúsiť stiahnuť náskok Bratislavčanov. Museli sme to hodiť za hlavy a sústrediť sa na duel s Handlovou. Výhra v derby je pre nás veľmi dôležitá. Môže nás nakopnúť do ďalších bojov. Verím, že takéto veci sa už nebudú stávať a budeme si môcť užiť každý zápas do konca,“ uzavrel Majerčák.

Highlighty zo zápasu Handlová - Prievidza:

Foto: Lenka Molnárová