• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V doterajšom priebehu SBL boli basketbalisti Spišskej Novej Vsi v sobotu večer asi najbližšie k tomu, aby ukončili čakanie na premiérové víťazstvo. Proti však boli Lučenčania so svojou domácou neporaziteľnosťou. Tú nakoniec dokázali uhájiť najtesnejším možným rozdielom – 79:78.

Nič nenasvedčovalo tomu, že sa v ARENE odohrá v závere dráma. Zverenci trénera Petra Jankoviča kráčali za štvrtou domácou výhrou za sebou, až na malé momenty boli počas celého priebehu vo vedení. Štyri minúty pred koncom Jaroslav Musil upravoval na 75:69, aby o cca 90 sekúnd Spišiaci viedli 76:75.

„Z nášho pohľadu to bol ťažký zápas. Vedeli sme, že nás čaká náročný súper. Hrali sme však kolektívne a napokon sme boli úspešní. V závere sa hostia dostali do tesného vedenia, my sme naproti tomu nepremenili niekoľko striel, ktoré obvykle dávame. Spišskej Novej Vsi sme sťažili strely v samotnej koncovke,“ vyjadril sa k zápasu domáci playmaker Mike Caffey.

„Novovešťania“ hrýzli a doslova klopali na prvý dvojbodový zisk v tejto sezóne. V záverečných sekundách stretnutia mali dokonca dve šance na víťazný obrat, ale pokusy Justusa Alleyna a Evana Maxwella žiaľ úspešné neboli.

„Proti Lučencu sme odohrali veľmi dobré stretnutie, bojovali sme, ukázali sme srdce, ale v koncovke sa nepreklopil zápas na našu stranu. V koncovke sme mali šance, aby sme tento duel dopadol pre nás úspešne, ale lopta si žiaľ nenašla cestu do koša,“ zamyslel sa Alleyn.

5898106 1000x

Lučenec tak uhájil zubami-nechtami domácu pevnosť, aj keď tento triumf sa rodil asi najťažšie. Počíta sa však konečný výsledok, ktorý bol pre domácich pozitívny. BKM tak je v priebežnej tabuľke na veľmi príjemnej tretej pozícii.

„V tejto lige vie každý vyhrať nad každým, preto je to pre nás také varovanie. Nemôžeme ani jeden tím podceniť. Do budúcna musíme ísť do zápasov s väčšou energiou a koncentráciou, aby sa v ďalších stretnutiach nestávalo,“ vyhlásil Caffey.

5898123 1000x

Spišská Nová Ves zostala po sobote posledným tímom, ktorý v tomto ročníku Slovenskej basketbalovej ligy ešte neokúsil chuť víťazstva. Zverencom trénera Ericha Korfantu vždy chýba k tomu povestný jeden krôčik navyše.

„V každom zápase bojujeme ako jeden tím, zlepšujeme sa a spoznávame. Musíme len pokračovať v každodennej tvrdej práci a veci sa pre nás zlepšia,“ uzatvoril Alleyn hodnotenie stretnutia.

Foto: Jozef Mikuš