• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Bol to zápas ako remeň, Levice a Lučenec sa postarali o to, že diváci do poslednej sekundy nevedeli, na ktorú stranu sa prikloní víťazstvo. Z hosťujúceho tábora napokon vzišiel nečakaný hrdina - Andrew Eudy. Jeho ťažká strela s záverečným klaksónom padla do koša, čo prinieslo na jednej strane radosť hosťom, na strane druhej domácim smútok. 

Vyrovnanosť, intenzita, emócie a dráma. Toho všetkého sa dočkali diváci v dueli tabuľkových susedov v rámci 9. kola SBL. Svedčí o tom aj fakt, že ani jeden tím neviedol o viac ako sedem bodov. Ako sme už vyššie napísali, o všetkom rozhodla záverečná akcia, ktorá priniesla Lučencu premiérovú tohtosezónnu výhru u súpera.

„Je to vzrušujúce. Určite sme neodohrali náš najlepší zápas, ale premeniť takú strelu, dostať takú možnosť a vyhrať takýmto spôsobom, to nám dá momentum. Posledná akcia nebola nakreslená tak, ako sa napokon na palubovke udiala. Dostalo sa to však do mojich rúk, ja som sa pozrel na časomieru, zobral som to do svojich rúk a padlo to,“ povedal autor víťaznej strely Andrew Eudy.

Pri tom 81 sekúnd pred koncom sa zdalo, že dva body zostanú doma. Milan Žiak poslal Patriotov po úspešnej trojke do vedenia 79:74. Nik však netušil, že to boli posledné levické body v zápase. Zverenci trénera Michala Madzina hrali v záverečnej časti o čosi lepšie, o svoj náskok napokon prišli v poslednej možnej sekunde.

„Veľmi ťažký a únavný zápas. Tímy si vymieňali počas zápasu vedenie, napokon bolo viac šťastia na strane Luenca. Mali sme náskok, o ktorý sme ľahko prišli. Nevyužili sme niekoľko možností, oni premenili svoje strely, to je basketbal. Nikdy nehovorím o rozhodcoch, ale myslím si, počas nášho posledného útoku bol faul na Juríčka. Tento útok sme nepremenili, na čo zaznamenal Lučenec body v poslednej sekunde,“ zamyslel sa pivot Levíc Marko Perovič.

DSC 0055

Pre hosťujúcich basketbalistov ideálny večer, nielenže vyhrali takýmto spôsobom, ale zároveň pripravili aj svojim spoluhráčom ideálny narodeninový darček. V deň zápasu oslavovala až dvojica hráčov BKM - Konstantin Anikienko a Roman Skvašik.

„Bol to zápas ako na hojdačke. Hral sa vyrovnaný basketbal. My vieme, že je v nás oveľa viac ako teraz ukazujeme, ale to príde, keď sa ešte viac zohráme. Budeme hrať ešte lepší basketbal. Každý výhra má svoju váhu. Dvaja hráči mali dnes narodeniny, zvíťazili sme strelou s klaksónom, čiže sa z toho tešíme viac ako obvykle. Myslím si, že sme v tomto stretnutí bojovali a vyhrať ho napokon, to nám urobilo radosť,“ uviedol Eudy.

Na jednej strane radosť, na druhej sklamanie. Fanúšikovia Levíc nie sú zvyknuté na domáce prehry, s Lučencom to bola druhá strata bodov v sezóne. Samotná prehra by možno nebola problémom, ale jej spôsob utíšil zaplnené publikum.

DSC 0497

„Ťažká prehra, ktorá veľmi bolí, keď takto prehráte. Sme však profesionáli, jeden deň je lepší, jeden horší. Musíme na to zabudnúť a zamierať sa už na najbližší zápas. Chcem poďakovať fanúšikom za podporu, ktorú nám stále odovzdávajú a verím, že v tom budú aj naďalej pokračovať,“ vyjadril sa Perovič.

Lučenčania majú za sebou takmer ideálnu prvú štvrtinu základnej časti, výhra v Leviciach ich posunula na priebežné tretie miesto. Po predošlom ročníku je badateľný obrovský posun „Novohradčanov“. „Je dobré, že sme konečne vyhrali vonku a zabudli tak na domácu prehru. Verím, že výhra takýmto spôsobom, nás povzbudí a bude držať čo najdlhšie,“ uzatvoril Eudy.

Highlighty zo zápasu Levice - Lučenec:

Foto: Lukáš Droppan