• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ďalšia séria dospela ku svojmu koncu, Iskra Svit zaznamenala prvú domácu prehru v sezóne. Cenný úlovok si po výsledku 93:85 odnášala Prievidza.

„Podtatranci“ vstúpili do stretnutia opäť bez rozohrávača Isaiaha Johnsona, ale úvod bol v ich réžii. V 12. minúte ešte viedli 32:25, ale potom prišla zlepšená hra Prievidze. Nasledujúcu päťminútovku vyhrali hostia 21:5 a dostali sa do 9-bodového vedenia. V poslednej štvrtine dokonca viedli aj o 18 bodov, na čo už domáci zareagovali iba znížením dvojciferného manka.

„Prievidžania majú na všetkých postoch výborných hráčov. Darilo sa im pod košom. Tam sa nám ich nepodarilo eliminovať. Nebránili sme tak dobre ako v predchádzajúcich zápasoch. V druhom polčase nám súper trochu bodovo ušiel. Ešte som tam videl nejaké šance na návrat do zápasu, ale nepodarilo sa nám premeniť zopár kľúčových striel. Potom už si to súper postrážil,“ hovoril domáci krídelník Stanislav Baldovský.

Prievidza sa otriasla z nešťastnej kontumácie, keď si zapísala tretiu výhru zo štyroch zápasov. V tabuľke vďaka tomu poskočila na štvrté miesto. Prím zahral najmä bosniacky krídelník Ibrahim Durmo, autor 25 bodov a 13 doskokov.

„Mali sme motiváciu aj z pohľadu toho, byť prvým tímom, ktorý zvíťazí v tejto sezóne vo Svite. Našou výhodou mohlo byť aj to, že sme sa mohli celý týždeň pripravovať. Svit hral v stredu náročný zápas v Lučenci. Splnili sme väčšinu trénerových pokynov. Myslím si, že dôležitá bola aj naša práca pod košom, kde sme boli lepším tímom,“ povedal kapitán hostí Jakub Mokráň.

dsc 36

Svit sa na začiatku sezóny odhodlal k nečakanej trénerskej výmene, keď už po jednom stretnutí skončil na lavičke Chorvát Igor Prtotič. Jeho miesto zaplnil dobre známy Rudolf Jugo, pre ktorého je to už tretie pôsobenie v klube. Pod jeho vedením Iskra ožila, po prvej štvrtine základnej časti je na piatom mieste.

„Zatiaľ je to dobre. Nie je to absolútna spokojnosť, ale je to v poriadku. Mrzí nás najmä prehra v Komárne po predĺžení. Celú sezónu zatiaľ hodnotím kladne. Ideme ďalej, liga má pred sebou ešte tri štvrtiny základnej časti. Celý týždeň sa môžeme pripravovať na ďalší zápas s Interom Bratislava. V sobotu sa ich pokúsime potrápiť,“ vyjadril sa Baldovský.

DSC 8595Prievidza sa postupne konsoliduje. V predchádzajúcej časti sezóny musela akceptovať kontumáciu po súboji s Interom bez zisku bodu, odohrať domáci zápas so Spišskou Novou Vsou v Leviciach a takisto sa rozlúčiť so svojím dirigentom Troranom Brownom.

„Je to tak. Aj zápas vo Svite už bol z našej strany takmer na takej úrovni, ako by sme chceli. Myslím si však, že ešte musíme veľa popracovať na obrane. Svit nám dával veľa ľahkých bodov. V ofenzíve sme zahrali dobre, 93 bodov na palubovke súpera je v poriadku. Ale myslím si, že máme ešte na čom robiť aj v útoku. Nebolo to úplne ono, ale sme na dobrej ceste,“ uzavrel Mokráň.

Highlighty zo zápasu Svit - Prievidza:

Foto: Lukáš Droppan, Daniel Faix