• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Opäť dráma do posledných sekúnd, tentoraz s radostnou koncovku Spišskej Novej Vsi. „Novovešťania“ úspešne oplatili Lučencu prehru z prvého vzájomného merania síl, keď prehrali o bod, aj vďaka pivotovi Ramelovi Thompkinsovi získali štvrtú výhru z piatich zápasov po výsledku 85:84.

Za Spišiakov úspešne debutoval slovenský rozohrávač Vladimír Nemčok, ale úvod zápasu patril hosťom. Lučenec sa dostal ku svojej hre, ktorá ho zdobí po väčšinu sezóny. Aj preto si už v prvom polčase vypracovali dvojciferný náskok a nič nenasvedčovalo tomu, že v súboji týchto dvoch tímov opäť dočkáme drámy do poslednej sekundy.

„Skvelé tímové víťazstvo. Nezačali sme ideálne, po polčase sme prehrávali. Po prestávke sme sa však vzchopili, zabojovali sme a v koncovke sme najtesnejším možným rozdielom vyhrali. Myslím si, že sme nepremieňali strely, ktoré obvykle dávame. Oni na druhej strane dávali to, čo potrebovali. Počas prestávky sme si tak povedali, že musíme hrať tvrdo a tým sme nabúrali ich plán,“ povedal po výhre domáci hrdina Ramel Thompkins.

K žiadnej zmene nenasvedčovalo ani po polčasovej prestávke, hostia sa dokonca dostali už do 14-bodového vedenia. Lenže v priebehu niekoľkých chvíľ umožnili domácim opäť pomýšľať na víťazstvo. Pred záverečnou štvrtinou sa ich náskok scvrkol len na rozdiel štyroch bodov.

„Nečakal som to. Myslel som si, že sme už zápas mali pevne v rukách. Nejako sa nám to opäť vypomstilo, mali sme tam hluché momenty, kde nám tuším dali tri trojky po sebe. My sme nedali hlavne body vtedy, keď sme ich mali dať. Oni skresali za veľmi krátku dobu náš náskok. Keď sa dostali na rozdiel dvoch - troch bodov, tak sme neustáli tlak. Som toho názoru, že tam bolo naše uspokojenie. Nešli sme na sto percent počas celých 40 minút. Namiesto toho, aby sme viedli o 20 bodov, tak sme začali prehrávať,“ vyjadril sa krídelník BKM Jaroslav Musil.

2

Lučenčania dlho držali tesný náskok, ale v samotnej koncovke povstala z domácich radov nečakaná kľúčová postava. Pivot Ramel Thompkins nemal ideálny strelecký večer (1/10 z poľa), ale v koncovke to bol on, kto priviedol svoj tím k zisku dvoch bodov. V záverečnej dvojminútovke dal najskôr oba trestné hody a potom si pripísal na svoje konto úspešnú trojbodovú akciu.

„Trestné hody sú vždy dôležité. Z poľa som strieľal zle, ale chcel som urobiť rozdiel. Blokmi som sa snažil pomôcť tímu a keď to bolo najviac potrebné, tak som premenil dôležitý útok a zakončil to úspešnými trestnými hodmi,“ zamyslel sa Thompkins.

Hosťom nepomohli v koncovke ani oddychové časy, oba pokusy Jasona Dunna za tri body si totiž cestu do koša nenašli. Zopakoval sa tak scenár z predchádzajúceho zápasu, len s tým rozdielom, že tentoraz zvíťazil ich súper.

3

„Bolo to už o jednom bode, každý potreboval v každom útoku skórovať alebo ubrániť. Mali sme signál, ale nevyšiel nám. To bola už taká strela z núdze,“ dodal Musil ku koncovke.

Spišiaci tak pokračujú v druhej štvrtine základnej časti vo vynikajúcej fazóne, štvrtá výhra z piatich zápasoch ich dostala už na dosah siedmej Handlovej. „Cítim, že chémia sa zlepšuje, keďže sa nám darí vyhrávať v koncovkách zápasov. Nebola to dokonalá odplata, skôr sme sa poučili. My sme sa nevzdali, bojovali sme a vyplatilo sa to,“ zakončil Thompkins hodnotenie zápasu.

Highlighty zo zápasu Spišská Nová Ves - Lučenec:

Foto: Michal Búza