• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V sobotňajšom piatom kole bolo na programe viacero zaujímavých zápasov, veľká pozornosť sa sústredila aj do Prievidze, kde prišli natiahnuť svoju neporaziteľnosť hráči Karlovky.

Hneď od úvodu tvrdili muziku zverenci Milana Černického, z čoho isto ostali zaskočení domáci fanúšikovia. Po prvej štvrtine prehrávala Prievidza prekvapujúco 11:24. "Začiatok zápasu sme vôbec nezachytili, čím sme si spôsobili problémy na celý zápas. Neboli sme dostatočne agresívni v obrane i v útoku," hodnotí katastrofálnu prvú 10-minútovku Marek Jašš. V druhej štvrtine sa však karta obrátila, Prievidza spustila strelecký uragán a celú štvrtinu vyhrala rozdielom 19 bodov. "Začiatok bol z našej strany vynikajúci, možno nás aj trochu Prievidza podcenila. V druhej štvrtine to bol ale úplne iný tím, začali dobre brániť a pritlačili na nás v obrane. Možno sme aj ostali zaskočení z toho, čo sa dialo v druhej štvrtine. Kým sme sa spamätali, tak Prievidza bola už vo vedení," hodnotí dve tváre súpera pivot Karlovky Juraj Hašan. Druhý polčas priniesol vyrovnaný basketbal, v ktorom sa dlho nevedelo, kto odíde s dvoma bodmi za víťazstvo. Rozhodovalo sa až v záverečných minútach, kedy Karlovka urobila niekoľko zlých rozhodnutí, ktoré baníci tvrdo potrestali. "Po našom bojovnom výkone sme to dokázali zvrátiť a udržať si vedenie až do konca zápasu. Mne to pripadalo, že sme dali do nášho výkonu viacej energie, čo nám pomohlo v obidvoch fázach," povedal Jašš na margo výkonu tímu v druhom polčase.

Na strane druhej skončila jedna séria bez prehry, Karlovku môže mrzieť hlavne zbabraný koniec, čo priznáva aj Hašan: "V poslednej štvrtine sme spravili viacero chýb a strát, vrátane mojich dvoch hlúpych strát, z ktorých pramenili ľahké koše pre Prievidzu. Následne už bolo náročné zvrátiť zápas v posledných minútach. Mohli sme vyhrať. Ak sa nad tým zamyslím, tak paradoxne po našich zlých výkonoch sme dokázali vyhrať a konečne, keď sme podali dobrý výkon, tak sme prehrali." Prievidza sa na svoje víťazstvo natrápila, za čo môže aj odchod Luku Igrutinoviča z tímu. "Určite nám chýbala jedna rotácia v zápase, takže sa uvidí ako to pôjde ďalej," myslí si krídelník Prievidze. Karlovku čaká už v najbližšom kole ďalší zo série náročných súperov, reputáciu si bude chcieť vylepšiť majstrovské Komárno, ktoré len tak-tak uspelo v Nitre. "Myslím si, že ak podáme podobný výkon ako v Prievidzi, doladíme detaily, tak budeme vyrovnaným súperom Komárnu. Do zápasu ideme vyhrať a s cieľom ubrániť domácu palubovku," rezolútne hlási Hašan.

FOTO: SAMUEL ALEXANDER