• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Súboj Svitu s Karlovkou bol duelom dvoch tímov, ktoré si v ostatných zápasoch neviedli práve najlepšie. Víťazstvo mohlo mať v tomto prípade cenu zlata.

Kým Podtatranci čakali na víťazstvo len dva zápasy, Karlovka po plnom bodovom zisku z prvých troch zápasov sezóny neokúsila takmer mesiac chuť víťazstva. Práve zverenci Milana Černického mali znamenitý vstup do zápasu, veď ešte v druhej štvrtine viedli 11-bodovým rozdielom. Potom sa však začínali zastreľovať domáci Bakare s Petrucellim, ktorý ešte do polčasu stiahli rozdiel Svitu na prijateľné tri body. „Uspokojili sme sa s náskokom, prestali sme hrať rýchlo a agresívne v obrane aj v útoku. Domáci využili každú našu chybu, v druhom polčase sme už nedokázali zastaviť rozbehnutého súpera,“ okomentoval dianie hlavne v prvom polčase Róbert Bečarik. Ani polčasová prestávka nezastavila rozbehnutých zverencov Rudolfa Juga, tí nielenže zmazali manko, ale do poslednej časti zápasu išli už za vedenia 59:50. Hráči Karlovky sa síce snažili urobiť niečo so zlým vývojom zápasu, ale domáca Iskra bola jasne lepšia vo všetkých štatistických ukazovateľoch, preto ani víťazstvo o 17 bodov nebolo prekvapujúce. „Je skvelé ukončiť sériu prehier práve proti silnej Karlovke. Myslím si, že sme sa pripravili dobre po dlhom tréningovom týždni bez zápasu. Konečne sme hrali všestranne, mali sme viacero strelcov, dobre sme doskakovali, ako tím sme dobre bránili, čo ja považujem za kľúčovú vec. Karlovka má viacero strelcov za tri body, preto ma teší, že sme jej v zápase dovolili len 6 úspešných pokusov z tejto hranice. Je to dôkaz našej obrany,“ povedal k zápasu 27-bodový Petrucelli. Svit sa dočkal dôležitej výhry, naopak Karlovka sa po šiestej prehre v rade prepadla až na siedmu pozíciu. Kde vidí hlavné príčiny negatívnej série Bečarik? „Naším najväčším negatívom je, že nedokážeme udržať koncentráciu počas celého zápasu. Mrzí ma, že každý z nás o tom vie, no aj napriek tomu robíme chyby, ktoré nás stoja víťazstvá. Pociťujem menšiu nervozitu, ale výsledky by som nepripisoval nervozite, skôr nedodržiavaniu pravidiel, ktoré máme v obrane,“ zodpovedal otázku hráč Karlovky.

Ústrednou postavou duelu bol domáci krídelník John Petrucelli, ktorého individuálny výkon potešil nejedného fanúšika Iskry. „Snažím sa ostať agresívny a pomôcť tímu k výhre. Nesnažím sa hľadieť na štatistiky, mojou úlohou je ísť na ihrisko a pomôcť tímu. Či už je to skórovaním, pomáhaním spoluhráčom alebo dobrou obranou,“ ostáva pri zemi legionár v drese Iskry. Výkony Petrucelliho šli v poslednom čase výrazne nahor, oproti uplynulej sezóne sa polepšil v takmer všetkých štatistikách. Ako priznáva samotný hráč, tvrdo pracoval na sebe od februárovej operácie ramena. Najviac podľa neho zlepšil streľbu zvonku. „Vnikať do koša viem veľmi dobre, ak sa však stanem veľkou hrozbou aj z diaľky, tak sa otvára viacero možností pre mňa, ale aj pre hráčov,“ dodal rodák z New Yorku. Podtatranci cestujú v najbližšom kole do Nitry, kde by radi nadviazali na výkon zo zápasu proti Karlovke. „Verím, že toto víťazstvo nás dostane na víťaznú vlnu. Musíme však tvrdo makať na tréningoch a na každý zápas sa pripravovať, ako keby išlo o titul. Máme dobrý tím, aj keď momentálna bilancia hovorí niečo iné. Sezóna je na začiatku, ostáva len dúfať, že dokážeme obrátiť veci v náš prospech,“ neskrýva optimizmus Petrucelli. Karlovku čaká síce papierovo slabší, ale určite nemenej ľahký zo Spišskej Novej Vsi, ktoré stále čaká na premiérové víťazstvo v aktuálnej sezóne. „Na Spišskú Novú Ves sa pripravíme ako na každý zápas. Verím, že náš herný prejav bude lepší ako po minulé zápasy a uspejeme. Fanúšikovia Karlovky si konečne zaslúžia víťazstvo,“ povedal pred zápasom Bečarik.

FOTO: DANIEL FAIX