• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Chvíľková absencia Štefana Sviteka pri košickom tíme ako keby ani nebola, nováčik z východu sa po drobnom zakopnutí s Interom opäť vrátil na víťaznú cestu, v Nitre si pripísal na konto ďalšie dva body pod vedením asistenta Richarda Leška.

Košické býky neponechali pod Zoborom nič na náhode, už úvodnou šnúrou 10 bodov v rade udali tón zápasu. Aktuálny líder tabuľky sa prezentoval kvalitnou defenzívou, ktorá umožnila Nitranom dať v prvej štvrtine iba jediný kôš z hry. Strelecká mizéria pokračovala aj v ďalšom priebehu zápasu, po polčase viedli hostia už 25-bodovým rozdielom, na domácej strane svietilo iba 21 dosiahnutých bodov pri len 19% úspešnosti streľby z poľa. „Najhoršia streľba a asi aj strelecký zápas, aký sme mali. Len tri body v prvej štvrtine a odvtedy sa to s nami tiahlo,“ sklamane hodnotil stretnutie domáci Štefek. Zverenci Petra Semana sa snažili sympaticky bojovať s papierovým favoritom, aspoň miernou náplasťou bolo zlepšenie streľby v druhom polčase, ale výsledok 53:89 v prospech súpera hovorí jasnou rečou. „Trošku sme stiahli v druhom polčase, ale vôbec to nestačilo. Chytili sa aj oni a trafili všetko. Košice na nás vybehli v zápase fyzicky, podobne ako Prievidza. Hrajú podobný basketbal, vďaka ktorému nás rozdupali. My sme nevedeli čo, niečo sme síce vytvorili a aj voľnú pozíciu sme si spravili, ale nepremenili sme ju, čo je veľmi zlé na psychiku. Neviem ako u chalanov, ale u mňa to bolo veľmi zlé strelecky. Vôbec som nevedel čo mám zmeniť, ani čo mám spraviť, aby som trafil“ dokončil hodnotenie nitriansky pivot.

Na strane víťazov zažil dobrý debut v drese Košíc Saša Jankovič, ktorý si proti Nitre na svoje konto zapísal takmer „double-double“, k tejto štatistike mu chýbala iba jediná doskočená lopta. Ale ani 10 bodov, 9 doskokov, 3 asistencie a 2 bloky nie je zlou vizitkou v prvom zápase za nový tím. „Som spokojný, prišiel som len pred dvoma dňami. Nebolo veľa času naučiť sa nejaké systémy, ale stihol som sa naučiť nejaké základy. Na ihrisku som hral tímovú hru, nedal som veľa zo seba, chcel som, aby ma spoluhráči spoznali a ja ich. Na konci to dúfam vyzeralo dobre,“ vyjadril sa Jankovič. Pre zaujímavosť, Košice sú ôsmym klubom chorvátskeho krídelníka v jeho bohatej kariére na Slovensku. „Som spokojný s tímom, manažmentom a trénerom, tiež aj so spoluhráčmi, ktorí ma prijali do tímu. Dobré je, že v stredu nehráme, bude aspoň čas na naučenie sa všetkých systémov. Vďaka tomu pôjde môj výkon časom hore,“ pozitívne hodnotil prvé dojmy z nového pôsobiska skúsený 31-ročný rodák z chorvátskej Rijeky. Košičania si pod vedením súčasného asistenta trénera Richarda Leška pripísali už druhé hladké víťazstvo rade, vďaka čomu sa prepracovali na prvé miesto v tabuľke. Na druhej strane treba povedať, že oproti ostatným družstvám majú na konte o 1 – 2 odohrané zápasy viac.

FOTO: RASTISLAV BÚGEL