• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V minulej sezóne bolo družstvo Karlovky pre Levických Patriotov neobľúbeným súperom, až v troch zo štyroch stretnutí sa z výhry tešilo bratislavské družstvo, mrzieť mohli hlavne dve tesné prehry v hlavnom meste.

Ak by družstvo Levíc hľadalo v minulej sezóne neobľúbeného súpera, tak by to pred stredajším stretnutím 16. kola bola určite Karlovka. Dve tesné prehry na palubovke bratislavského tímu, prehra v príprave pred touto sezónou budili v levických radách rešpekt. Zverenci Tea Hojča sa nenechali uniesť výjavmi z minulosti, nakoniec však počas celých 40 minút potvrdili svoje doterajšie tabuľkové postavenie. Už aj s Jeremym Grangerom vstúpili do zápasu sebavedomo, čoho znakom bol fakt, že v 4. minúte viedli viac ako 10-bodovým rozdielom. „Vedeli sme, že Karlovka vie byť na domácom ihrisku veľmi nepríjemná, čo sa aj prejavilo v niektorých úsekoch hry, ale my sme sa dobre pripravili hlavne v obrane. Vyradili sme prakticky niektoré útočné sety Karlovky, tým aj niektorých kľúčových hráčov. My sme mali vstup do zápasu veľmi dobrý, dovolili sme im skórovať celkovo nejakých 65 bodov, čo si myslím, že je dosť dobrá vizitka obrany. Naši chalani hrali disciplinovane, organizovane, hovorím, mali sme dobrý vstup na zápas a myslím si, že celý zápas sme mali pod kontrolou,“ povedal k zápasu levický asistent Ladislav Lutovský.

S jeho hodnotením sa nedá nič iné len súhlasiť, Levičania zlomili svojou hrou súpera ešte do polčasu, ktorý vyhrali rozdielom 18 bodov. „My nie sme prakticky pod tlakom, akurát sme vedeli , že toto sú zápasy na Karlovke, ktoré sme mali v nejakom dlhodobejšom pláne vyhrať. Možno sme boli pod nejakým miernejším tlakom, ale chlapci k tomu pristúpili úplne zodpovedne. Musím ich pochváliť, dneska podali všetci, ktorí sa zapojili do hry veľmi dobrý výkon,“ dokončil zápasové hodnotenie Lutovský.

Karlovka je aktuálne len tieňom minuloročného tímu, ktorý príjemne prekvapoval basketbalových fanúšikov. Len štyri výhry radia zverencov Milana Černického až na siedmu pozíciu. Svoj názor na stretnutie vyjadril aj Michal Kožár: „Myslím, že sa opakoval obraz z predošlých zápasov, tak ako s Prievidzou aj teraz, súper hrá trochu agresívnejšie, my robíme kopu chýb v obrane, sme nekoncentrovaní, natiahnu to na 20 bodov.  Potom sa už ťažko hrá, už ideme s hlavou psychicky dole. Tak ako sme na začiatku dobre namotivovaní, možno chceme dobre začať, ale vždy sa tie chyby proste opakujú a nevieme to odstrániť. Mali sme dnes deravú obranu v prvom polčase, aj keď nejaké nasadenie tam bolo, chceli sme, ale súper nás predčil a nevedeli sme sa mu vyrovnať celý zápas.“

Ak necháme prehovoriť čísla, tak Karlovka má druhú najhoršiu obranu v súťaži, priemerne v zápasoch dostáva takmer 81 bodov. „Príčiny sú jasné, sú pomenované, opakujú sa celý čas - neefektívne zakončovanie. Občas sa stane, že nám ujdú na útočnom doskoku a máme veľmi veľa strát, čo nevieme eliminovať,“ uviedol Kožár. „Koži“ odohral proti Leviciam najlepší zápas v aktuálnej sezóne, ale ani jeho 20 bodov nestačilo na víťazstvo. „Nie som spokojný so svojimi výkonmi, je to také kolísavé. Tak ako všetci, robíme veľa chýb v obrane, strácame ľahké lopty , nedoskakujeme ľahké koše spod koša, takže nie som spokojný,“ skonštatoval rozohrávač Karlovky.

Okrem jasného víťazstva hostí to bol aj zápasový debut pre nového rozohrávača Levíc Jeremyho Grangera. Granger si za necelých 23 minút zapísal 12 bodov, 3 asistencie a 2 zisky, čím si vyslúžil pochvalu od Lutovského: „Bol to jeho prvý zápas v našej lige, Jeremy už hral v Alpsko-adriatickom pohári. Myslím si, že vie ukázať ešte viac, je v ňom viac. Je to veľmi kvalitný hráč, ktorý hral aj kvalitnejšie súťaže, ako je naša liga. My od neho očakávame trochu viac. Myslím, že dnes splnil to, čo sme od neho očakávali.“

Pozápasové vyjadrenia aktérov zápasu:

FOTO: MARTIN ŠOPINEC