• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Už osem zápasov trvá neporaziteľnosť Levických Patriotov na vlastnej palubovke, stopku im nevystavili ani Nitrania v stretnutí 19. kola.

Ani viróza v levickom tíme počas týždňa nepoznačila priebeh samotného stretnutia. Už úvodná šnúra 15:2 v podaní domácich naznačila, kto si pôjde po dva body. „Bolo to ľahšie, ako sme očakávali. Posledné dni sme mali v tíme viacero zdravotných problémov, vo štvrtok sme trénovali šiesti, v piatok nás bolo sedem. Rozhodujúce bolo, že sme boli agresívni, hrali sme vo veľkom nasadení, čo bolo veľmi dôležité pre celý zápas,“ vyjadril sa k stretnutiu tréner domácich Teo Hojč.

Hostia z Nitry sa zo zlého vstupu dokázali otriasť, do konca prvej štvrtiny stiahli vysoké manko na prijateľných päť bodov. Ani v úvode druhej 10-minútovky nehrali zle, ale nízke percento streľby potopilo ich šance na úspech v Leviciach. „Možno sme im konkurovali nejakých 10 – 12 minút. Ako som povedal chlapcom, basketbal je o tom, že musíš dať kôš. Tu z Levíc, kto prišiel, tak dal kôš. U nás nikto nevedel dať kôš, mali sme pri tom otvorené strely. Celú sezónu vieme o tom, potýkame sa s tým. Je to už na hráčoch, musia k tomu postaviť. Oni chcú hrať basketbal ešte 10 – 12 rokov, chcú mať basketbalovú kariéru. Musia pochopiť, že keď nemáte strelu a neviete skórovať, tak nemôžete hrať basketbal. Musíme stále trénovať a trénovať. Hádam sa to zlomí, je to jediné v čo môžeme veriť. Keď to nezlomíme, tak to zabalíme,“ nešetril kritikou tréner hostí Peter Seman.

Práve strelecké suchoty Nitranov dovolili Patriotom do prestávky odskočiť z polčasového 21-bodového rozdielu až na konečných 87:51 v prospech domácich. Levice vďaka tomu natiahli svoju domácu neporaziteľnosť už na osem zápasov, čím si udržiavajú kontakt so špičkou. Kde možno hľadať dôvody dobrej formy Levíc doma? „Nie je to len jedna vec. Určite sú to však naši vynikajúci fanúšikovia, ktorým chcem touto cestou veľmi poďakovať za ich podporu počas celej sezóny. S nimi, pre nich hráme vždy celým našim srdcom, nechávame všetko na ihrisku. Tiež si myslím, že bilancia vonku nie je zlá. Je ťažké ísť do Prievidze, Komárna, na Inter a hrať tam. Myslím si však, že fanúšikovia nám dodávajú extra energiu,“ odpovedá na otázku Hojč.

Na Levice čaká už v najbližších dňoch minitrip do Chorvátska a Slovinska, kde na nich v rozmedzí 24 hodín čakajú dva duely Alpsko-adriatického poháru. Bez zápasu neostanú ani hráči Nitry, v utorok ich čaká doma dôležitý duel s Karlovkou. Prípadným víťazstvom by sa mohli priblížiť práve ich utorňajšiemu súperovi a Svitu, keďže oba celky majú zhodne po štyri víťazstvá.

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN