• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Včerajšie 20. kolo prinieslo viacero dramatických duelov, ale aj zaujímavých výkonov. Ktoré sa nám páčili najviac?

Osobnosť kola

Najväčšia pozornosť sa upriamovala na východ, kde sa bojovalo o prvé miesto v tabuľke. Práve z tohto duelu medzi Košicami a Prievidzou sme si vybrali aj našu osobnosť kola. Prievidzský krídelník Marko Batina rozstrieľal šance domácich na výraznejšie upevnenie prvej priečky 24 bodmi, pri čom zaznamenal až 6 úspešných trojkových pokusov. Ku svojmu bodovému kontu aj dve doskočené lopty a mohol sa tešiť zo zisku dvoch bodov a prvého miesta. Na domácej strane tradične ťahal košické družstvo Reggie Keely, autor 20 bodov, 2 doskokov, 4 asistencií a 2 blokov. Dôležité víťazstvo si pripísali hráči Svitu, proti Karlovke bol k neudržaniu John Petrucelli, ktorý zaznamenal 26 bodov, 7 doskokov, 3 asistencie, 4 zisky a celkovo až 8 získaných faulov.

 

Slovenský hráč kola

Domáca neporaziteľnosť Levíc prešla ďalšou zaťažkávajúcou skúškou, tentoraz Patrioti rozdielom koša zvíťazili nad úradujúcim majstrom a práve rozhudujúci kôš vyšiel z ruky Milana Žiaka. Reprezentačný rozohrávač hviezdil v zápase, celkovo nazbieral 25 bodov, 3 doskoky a 2 asistencie. Dobrý výkon podal aj Stanislav Baldovský, ale jeho 13 bodov a 6 doskokov nestačilo na Prievidzu. Proti Nitre mu stačilo hrať iba necelých 19 minút, aby opäť preukázal svoju dôležitosť pre tím Interu. Martin Rančík zaznamenal pod Zoborom 20 bodov, 5 doskokov a 3 asistencie.

 

Šiesty hráč kola

Opäť raz sa stal lavičkovým žolíkom levický krídelník Nemanja Miljkovič. Proti Komárnu ohúril divákov 15 bodmi, 17 doskokmi a 3 blokmi. V rovnakom zápase zaujal aj komárňanský center Michal Maslík, ktorý si za 9 minút vytvoril tohtosezónne maximum, keď dal 7 bodov a 5 doskokov. Čoraz stabilnejšie výkony podáva aj Mike Rostampour, v košickej Angels Aréne dopomohol k víťazstvu 13 bodmi a 8 doskokmi.

 

Strelec kola

Strelecky hviezdilo viacero hráčov, najviac to však padalo Johnovi Petrucellimu, ktorý zaznamenal 26 bodov. O bod menej si zapísal do štatistík levický rozohrávač Milan Žiak.

 

Najlepšia päťka kola

Post rozohrávača v tomto kole patrí Milanovi Žiakovi, na krídlach by operovalo duo Petrucelli a Batina a najvyššie pozície by obsadili Miljkovič s Keelym.

FOTO: PETER JESENSKÝ