• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Hneď prvé kolo v novom roku nám prinieslo mimoriadne náročný výber. Komu sa nakoniec ušlo miesto v našom tradičnom výbere kola?

Osobnosť kola

Mimoriadne ofenzívny zápas pod Zoborom - celkovo 213 bodov dal vyniknúť viacerým hráčom, ale iba jeden sa mohol stať našou osobnosťou kola. Voľba padla na P.J.-a Alawoyu, ktorý fanúšikov zaujal nielen efektnými smečmi, ale aj vynikajúcim výkonom. Za 25 minút stihol zaznamenať 22 bodov, doskočiť 10 lôpt, pridať 2 asistencie a rovnaký počet ziskov. Keby niet vysokej prehry, tak by ocenenie osobnosti kola prináležilo domácemu pivotovi Filipovi Pejovicovi. Tomu ušlo o jediný doskok ojedenilé "triple-double" (tri ukazovatele v dvojciferných hodnotách), i tak je jeho 18 bodov, 9 doskokov a 10 asistencií skvelým individuálnym počinom. Ani do tretice nezmeníme post, pretože v neďalekých Leviciach opäť úradoval George Valentine. Proti Spišiakom bolo nakoniec z toho 20 bodov, 10 doskokov a 3 asistencie.

 

Slovenský hráč kola

Prvýkrát v priebehu sezóny si vyslúžil miesto v základnej päťke a premiérovo sa stal aj slovenským hráčom kola. Pod taktovkou Dragana Ristanoviča dostáva čoraz väčší priestor dlhodobo priehladaný Matej Marchyn. V Nitre sa odvďačil trénerovi za prejavenú dôveru 13 bodmi, 5 doskokmi, 2 asistenciami, 3 ziskmi a 2 blokmi. Pod Tatrami mal svoj deň Stanislav Baldovský, ktorý dopomohol k víťazstvu nad Svitom 12 bodmi, 8 doskokmi, 2 asistenciami a 3 ziskmi. Aj v tejto kategórii sa držíme rovnakej pozície, tretím do partie je hráč Spišskej Novej Vsi Daniel Lenárt. V Leviciach síce Spišiaci neuspeli, ale malou náplasťou v tomto smere môže byť aspoň 22 bodov, 2 doskoky, 3 asistencie a rovnaký počet ziskov v podaní Lenárta.

 

Šiesty hráč kola

Ponúknutej šance v zápase so Spišskou Novou Vsou sa nezľakol levický krídelník Róbert Rozim, ktorý sa premiérovo stal víťazom tejto kategórie. Počas 23 minút na palubovke stihol zaťažiť konto súpera 13 bodmi, získať 5 doskokov a 2 zisky. Ani tu neobídeme tím Komárna, z lavičky sa postupne vracia do starej formy Filip Halada, tentoraz z toho 12 bodov, 3 doskoky, 3 asistencie a 3 zisky. Pri vysokom víťazstve Prievidze nad Karlovkou zaujal nielen tímový výkon, ale aj Mike Rostampour, autor 18 bodov a 5 doskokov.

 

Strelec kola

Všetko podstatné sa ako keby udialo v Nitre, najlepším strelcom kola sa stal opäť niekto z Komárna, 25-bodový Siniša Bilič. Sekundovala mu trojica strelcov s 22 bodmi - P.J. Alawoya, Juevol Myles a Daniel Lenárt.

 

Najlepšia päťka kola

Do našej základnej päťky sa prebojoval za podkoš P.J. Alawoya a Filip Pejovic, krídla by zaplnil Matej Marchyn s Bernardom Thompsonom a taktovku hry by viedol T.J. Bannister.

FOTO: KAROL SCHOLTZ