• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V predposlednom kole základnej časti sa to hemžilo zaujímavými výkonmi. Komu patrí miestenka v našom tradičnom výbere?

Osobnosť kola

Osobnosť tohto kola sa zrodila aj v najväčšom ťaháku kola. Na Pasienkoch videli diváci skvelý obrat Levíc, ktorý im priniesol veľké víťazstvo a výrazný podiel mal na ňom Jeremy Granger. Americký rozohrávač vystrieľal Patriotom 32 bodov, získal 6 doskokov a v prospech tímu získal až 10 faulov, čo ho v súčte efektivity radí na jednu z najvyšších pozícií v 35. kole. Pod Tatrami sa zaskvel prievidzský Svetozar Stamenkovič. Pivot Prievidze úradoval hlavne v druhom polčase, celkovo zaznamenal 21 bodov, 12 doskokov, 4 zisky a až 8 získaných faulov. Okrem zisku cenných dvoch bodov, to bolo aj pre tím Miljana Čuroviča potvrdenie prvého miesta po základnej časti. V januárovej predohrávke medzi Košicami a Karlovkou to išlo zase Aleksandarovi Vlahovičovi. Vlahovič bol strelecky neomylný, na svoje konto si zapísal 23 bodov, spoluhráčom rozdal tri asistencie, rovnako získal aj tri lopty a do štatistík si zapísal sedem plusových faulov.

 

Slovenský hráč kola

Nitrania to proti Spišiakom nemali jednoduché, ale nakoniec sa družina okolo Petra Semana radovala zo zisku dvoch bodov. Ďakovať môžu Ladislavovi Stojanovovi, ktorý preukázal v kľúčových momentoch potrebnú rozvahu a presnú mušku. Stojanov si proti Spišskej Novej Vsi zapísal na konto 21 bodov, 5 doskokov, 4 asistencie a 3 zisky. Slovákom sa darilo aj na Pasienkoch, začneme na strane víťazov, kde sa ako jeden z ťahúňov opäť ukázal Milan Žiak. Reprezentačný rozohrávač robil obrane Interu veľké problémy, o čom svedčí jeho 25 bodov, 3 asistencie a až 8 získaných faulov. Na strane domácich to bol Radoslav Rančík, ale jeho 21 bodov, 12 doskokov, 4 asistencie a 6 ziskov boli tentoraz nedostačujúce na výhru proti Leviciam.

 

Šiesty hráč kola

Spišiaci to vo včerajšej dohrávke pod Zoborom nakoniec nezvládli, ale od víťazstva neboli ďaleko. Ďakovať môžu Tomášovi Osvaldovi, ktorému sa darilo obzvlášť spoza trojkového oblúku. Až 15 z celkových 17 bodov zaznamenal po úspešných pokusov za tri body, k tomu si ešte zapísal 4 doskoky a 2 zisky. Ďalšie "double-double" sa podarilo Mikeovi Rostampourovi, proti Svitu z toho bolo 11 bodov a 10 doskokov. Nepovšimnutý neostal ani Andrej Kuffa s jeho 15 bodmi a 7 doskokmi.

 

Strelec kola

Najlepšiu mušku preukázali levickí rozohrávačovi, 32-bodovému Grangerovi sekundoval s 25 bodmi Milan Žiak.

 

Najlepšia päťka kola

Miesta v našej povestnej základnej päťke patria levickej dvojiček Granger a Žiak, za Nitru má miesto Ladislav Stojanov, z Interu sa prebojoval Radoslav Rančík a päťku uzatvára Svetozar Stamenkovič z Prievidze.

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN