• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tím Prievidze vyhral základnú časť, čo potvrdil víťazstvom nad Svitom, ktoré sa po zaváhaní Interu ukázalo ako rozhodujúce. Vicemajster to však proti Iskre nemal jednoduché.

Svit totiž stále bojuje o šieste, respektíve siedme miesto. Od úvodu zaplnená Iskra Aréna videla vyrovnaný duel, v ktorom po väčšinu prvého polčasu viedli práve domáci hráči. „Myslím si, že po väčšinu zápasu sme hrali dobre, ale musíme nájsť spôsob, ako dotiahnuť koncovky zápasov,“ zamyslel sa nad celým duelom Isiah Umipig. Ani po prestávke sa obraz hry nezmenil, bodové tempo narastalo pomaly, ale do vedenia sa postupne dostávala Prievidza. „Pre nás to bol veľmi dôležitý zápas, hlavne z hľadiska výhody domáceho prostredia v play-off. Svit je doma veľmi silný, vedeli sme, že nás od začiatku čaká náročná bitka o víťazstvo,“ povedal Jaytornah Wisseh.

Vicemajster ukázal hlavne v druhom polčase svoju kvalitu, ktorá sa ukázal v poslednej štvrtine. Zverenci Miljana Čuroviča ju vyhrali rozdielom 11 bodov, čo okrem cenného víťazstva, znamenalo aj definitívu nasadenia do vyraďovacích bojov z prvého miesta. „V poslednej štvrtine sme dokázali zastaviť súpera v obrane, z čoho pramenili rýchle protiútoky a ľahké koše. Vtedy sme ich dokázali zlomiť. Byť na prvom mieste je odmenou, o ktorú sme bojovali počas celej sezóny. Pomôže to tiež tímovému duchu a motivácii ďalej,“ skonštatoval rozohrávač Prievidze. Svit prišiel v dôležitých okamihov o Božoviča a Younga, obaja sa prizerali prehre už iba z lavičky, ale podľa Umipiga to nebol rozhodujúci faktor zápasu: „Zranenia zohrali rolu, ale sami sebe si veríme, že dokážeme hrať. Zle sme bránili, urobili sme ľahkovážne chyby v útoku, čo viedlo k rýchlym bodom súpera.“

Oba tímy už čaká iba záverečný zápas v rámci základnej časti. Prievidzu čaká v domácom prostredí ich štvrťfinálový súper – Nitra. „Ide stále o zápas základnej časti, preto sa k nemu aj tak postavíme. Fanúšikovia od nás môžu očakávať podobné výkony, ako v ostatných domácich stretnutiach počas sezóny. Budeme hrať najlepšie ako vieme,“ prikladá dôležitosť stretnutiu Wisseh. Svit vycestuje do Levíc, čo môže byť ďalšia potenciálna štvrťfinálová dvojica. Hráči spod Tatier však musia dávať pozor aj na Karlovku, inak môžu prísť o šieste miesto. „Budeme sa snažiť hrať počas celého zápasu koncentrovane. Ak sa nám to podarí, tak si veríme na víťazstvo,“ povedal pred záverečným zápasom základnej časti Isiah Umipig.

Videoreport zo zápasu Svit - Prievidza:

FOTO: DANIEL FAIX