• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Včerajším 36. kolom sme uzatvorili základnú časť Eurovia SBL, preto sa pozrieme na posledné najlepšie výkony v rámci základnej časti. Komu patrí miestenka v našom tradičnom výbere?

Osobnosť kola

Podtatranci zaskočili Levice a víťazstvom mu zobrali tretie miesto po základnej časti. Najvýraznejší podiel má na tejto cennej výhre rozohrávač Svitu Isiah Umipig. Proti Patriotom si vytvoril strelecké maximum v tejto sezóne, celkovo dal 30 bodov, ku ktorým ešte pridal 2 asistencie a 9 získaných faulov. Skvelý výkon podal aj ďalší rozohrávač, konkrétne v službách Interu - Ronnie Taylor. Ten sa v bratislavskom derby zaskvel ako najlepší strelec duelu, keď dal 25 bodov, doplnené o celkovo 3 doskoky a 7 asistencií. Ďalšie "double-double" sezóny si pripísal do zbierky prievidzský cente Mike Rostampour. V stretnutí s Nitrou stihol za 30 minút dať 13 bodov a 13 doskokov, pridať po zisku a bloku.

 

Slovenský hráč kola

Debut v základnej päťke, najlepší strelec zápasu, to všetko vo veku len 16 rokov. Prievidzský Jakub Kádaši udivuje svojim talentom v basketbalovom mladom veku a ukazuje, že sa dokáže pasovať aj s oveľa skúsenejšími súpermi. Proti Nitre mal svoj deň, čo mu prinieslo 18 bodov, 6 doskokov, 2 zisky a po jednej asistencii a bloku. Koncepčná práca trénera Čuroviča prináša osoh v podobe ďalšieho talentovaného hráča. Aké by to kolo, keby v ňom absentoval Radoslav Rančík? Proti mestskému rivalovi zaznamenal 24 bodov, 11 doskokov a dve asistencie, čo samozrejme stojí za pozornosť. Levice prišli o tretie miesto po základnej časti a nepomohlo im ani 19 bodov, 6 doskokov a 4 asistencie Milana Žiaka.

 

Šiesty hráč kola

Sezónne maximum si vytvoril aj pivot Karlovky Ivan Židzik. Na výhru to síce nestačilo, ale 20 bodov, 6 doskokov a zisky za necelých 25 minút mu vyniesli ocenenie šiesteho hráča 36. kola. K výhre Iskry prispel z lavičky aj Peter Pipíška, ktorý dal 9 bodov, rovnaký počet mal aj v kolónke doskokov a získal ešte aj tri lopty. V stretnutí Spišskej Novej Vsi a Komárna dostali priestor menej vyťažení hráči, čo využil Ján Kratochvíl na to, aby dal 15 bodov a 3 doskoky za 20 minút pobytu na palubovke.

 

Strelec kola

Záverečné kolo základnej časti ovládli zo streleckého pohľadu hráči spod Tatier, konkrétne Isiah Umipig s 30 bodmi, ktorému zdatne sekundoval Jarekious Bradley s 27 bodmi.

 

Najlepšia päťka kola

Posledná päťka základnej časti sa skladá z nasledujúcich mien: Isiah Umipig, Ronnie Taylor, Jakub Kádaši, Radoslav Rančík a Ivan Židzik.

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN